O asistentă medicală din Ţara Galilor, confirmată cu COVID după administrarea primei doze de vaccin. Care este explicația medicilor

O asistentă din Ţara Galilor a fost confirmată cu COVID la trei săptămâni de la administrarea serului, notează publicaţia britanică Metro. Medicii spun că durează 14 zile până să apară anticorpii, după prima doză de vaccin anti-COVID.

Asistenta medicală din Ţara Galilor a precizat că s-a infectat în timp ce aștepta cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID de la Pfizer-BioNtech.

Asistenta infectată spune că ei i s-a comunicat altceva, și anume că va fi imună la virus la 10 zile de la administrarea primei doze. Au trecut trei săptămâni și ea a început să se simtă rău: tuse, febră, dificultăți de respirație. A făcut testul și a decoperit, șocată, că are COVID.

Marți, 5 ianuarie, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a explicat pentru Libertatea că „Efectul de protecție începe la 14 zile de la prima administrare, dar devine maxim la o săptămână de la efectuarea celei de-a doua doze.

Medicul militar a mai explicat și că, în cazul infectării după prima doză, procesul vaccinării nu se poate continua, ci trebuie reluat – prima doză + rapel.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău