Halele_Centrale_Ploiesti.JPG

Comercianții de la Halele Centrale din Ploiești sunt disperați din cauza tarifelor practicate de actuala administrație la servicii precum parcarea sau folosirea ascensorului.

Astfel, pentru a avea acces în parcarea din zona platoului Halelor Centrale, șoferii care fac aprovizionarea trebuie să plătească 5 lei pentru prima oră, apoi câte 20 de lei pentru fiecare 60 de minute, inițial tariful fiind de 50 de lei!

Piețarii trebuie să facă zilnic o cursă contra cronometru pentru că fiecare oră petrecută în parcare îi arde la buzunare întâi pe ei, apoi și pe clienți!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Eu vând căpșuni cu 5 lei kg și am un rulaj de marfă foarte mare în această perioadă, care presupune staționarea îndelungată a mașinii de aprovizionare. Faceți dumneavoastă calculul cam câte kilograme ar trebui să vând eu ca din profitul de 50 de bani să plătesc 20 de lei o oră de parcare? Celor din conducere nu le pasă de noi, vor doar să ne stoarcă de bani. Am vrut să cumpărăm abonamente de parcare, dar ne-au spus că nu mai sunt valabile”, susține unul dintre comercianții nemulțumiți de tarifele impuse de conducerea Hale și Piețe.

Pe logica celor din conducerea societății Consiliului Local Ploiești ar trebui ca un kg de căpșuni să coste 5 lei, iar al doilea 20 de lei. Cum ar fi? Și asta nu e tot.

Comercianții de la etajul Halelor Centrale trebuie să plătească fiecare cursă cu liftul. Da, ați citit bine! O cursă costă 6 lei. Doar dus! Și doar pentru un nivel. De exemplu, cei care urcă de la subsol, unde se află camerele frigorifice la etaj plătesc două curse, adică 12 lei. Motivul? Se întoarce liftiera la bază. Nu e noaptea minții? 

Cum la etaj se află comercianții de carne de pui, de exemplu, care rulează câteva tone de marfă pe zi, lunar se înregistrează până la 300-400 de curse cu liftul. Înmulțiți cu 6 sau 12 lei cursa și veți ajunge la un cost suplimentar de până 2.400 de lei.

Toate aceste taxe se regăsesc în prețurile de vânzare de pe platoul și incinta Halelor Centrale. Și ne mai mirăm de ce ploieștenii preferă supermarket-urile...

În ceae ce privește construcția unei piețe noi în Ploiești, în locul rușinii denumită platoul Halelor Centrale, după ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Piața Centrală, rușinea Ploieștiului. Cine minte? conducerea Hale și Piețe SA Ploiești a transmis un punct de vedere care poate fi lecturat AICI.

P.S.: Aștept, firesc, und rept la replică din partea actualei conduceri de la SC Hale și Piețe SA în care să justifice aceste tarife aberante!


Sport
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

FC Petrolul Ploiești - Pandurii Tg. Jiu: 2 - 1

Echipa ploieșteană, condusă de Leo Grozavu, a reușit să se impună în fața celor de la Pandurii Tg. Jiu, prin golurile înscrise, în prima repriză, de Arnăutu şi de Saim Tudor. Petroliștii au bifat...

Național
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Roxana Tănase

Lucrări pe Autostrada A3 București - Ploiești

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă că, pe Autostrada A3 București - Ploiești, se mențin restricțiile de circulație , între km  14 - 26, unde au loc lucrări la carosabil. Potrivit Centrului...