Scandal monstru în Primăria Ploieşti după premierea fotbaliştilor Petrolului

0

Premierea fotbaliştilor Petrolului Ploieşti de la bugetul local a produs un adevărat cutremur în Primăria Ploieşti. Angajaţii Direcţiei Economice au refuzat să-şi dea avizul pentru plata către Asociaţia Lupii Galbeni, condusă de fraţii Capră, a unei prime tranşe de 1,2 milioane de lei, considerând-o ilegală! 

ONG-ul fraţilor Capră, finanţat de la bugetul local

Pe 27 iunie, Consiliul Local Ploieşti a adoptat Hotărârea 219 privind aprobarea Regulamentului privind punerea în aplicare a contractului de cooperare încheiat între municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitarã Lupii Galbeni 2012. Documentul respectiv stabilea premierea fotbaliştilor Petrolului Ploieşti şi a staff-ului tehnic pentru performanţele sportive (clasarea pe locurile 1-5) şi câştigarea Cupei României cu până la 3 milioane de euro. Consilierii locali au votat inclusiv lista jucătorilor care urmau să fie premiaţi prin intermediul Asociaţiei Lupii Galbeni, un ONG din a cărei conducere făceau parte preşedintele CA Petrolul Ploieşti, Daniel Capră şi fratele său, Nicolae Capră, al cărui nume apare în dosarul privind fabrica ilegală de ţigări din Prahova, protejată de avocatul Daniel Trandafirescu, fiul adjunctului şefului IJP Prahova. Detalii aici:FABRICA ILEGALĂ DE ŢIGĂRI A STAT ÎN CURTEA LUI NICOLAE CAPRĂ

Direcţia Economică a refuzat să-şi dea avizul de legalitate

Niciunul dintre consilieri nu a observat lipsa unei semnături obligatorie de pe documentele care stăteau la baza proiectului de premiere a fotbaliştilor din bani publici. Este vorba de viza Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Ploieşti, adică cea care vizează legalitatea efectuării plăţilor din bugetul local!

Scandal înainte şi după premiere

Primarul Bădescu a propus acest proiect în urma unui scandal monstru, declanşat de declaraţia sa că nu mai sunt bani pentru premierea fotbaliştilor, imediat după câştigarea Cupei României. Ulterior, edilul a revenit printr-o postare video pe site-ul Primăriei Ploieşti prin care a dat asigurări că petroliştii vor fi premiaţi din bani publici. Detalii aici: BĂDESCU DĂ ÎNAPOI ÎN SCANDALUL FINANŢĂRII PETROLULUI – VIDEO

La două săptămâni de la adoptarea hotărârii 219, mai exact pe 11 iulie, Primăria Ploieşti a anunţat virarea din bugetul local în conturile Asociaţiei Lupii Galbeni a sumei de 1,2 milioane de lei, aferente unei tranşe din prima de obiectiv de 3 milioane de euro promisă de autorităţile locale pentru clasarea pe locul al treilea al campionatului Ligii I şi câştigarea Cupei României.

Ordinul de plată, asumat de city manager

Observatorulph.ro a aflat că ordinul de plată a fost semnat numai de către city managerul Ploieştiului, Anca Agapie. Mai mult, Direcţia Economică a dat refuz la viză pentru plata sumei de 1,2 milioane de euro din bani publici către Asociaţia Lupilor Galbeni, considerând-o ilegală! A fost invocată încălcarea Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice şi Legii 273/2006 privind Finanţele Publice Locale. Observatorulph.ro a solicitat punctul de vedere al conducerii Primăriei Ploieşti în acest caz, iar city managerul Anca Agapie a evitat dialogul cu reporterii noştri.

Presiuni asupra economiştilor din primărie

După ce specialiştii Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti au considerat premierea fotbaliştilor printr-un ONG ca fiind ilegală, refuzând să semneze orice document propus de conducerea instituţiei, au fost date mai multe dispoziţii prin care şefii direcţiei erau somaţi să semneze atât raportul de specialitate al hotărârii consiliului local, cât şi regulamentul de premiere şi plata către ONG-ul condus de fraţii Capră. Angajaţii Direcţiei Economice nu au cedat presiunilor şi, mai mult, au semnalat ilegalitatea atât la Direcţia de Finanţe Prahova, cât şi la Curtea de Conturi!

Rămâi pe observatorulph.ro pentru a afla ce s-a întâmplat cu sesizările angajaţilor Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti referitoare la ilegalitatea premierii fotbaliştilor de la bugetul local printr-un ONG.

Detalii incredibile despre acest scandal veţi afla în această seară, urmărind emisiunea "Direct la subiect", difuzată de Wyl TV Ploieşti, de la orele 20:00

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău