Rezultatele înregistrate în Prahova la alegerile prezidențiale nu sunt numai surprinzătoare. În 80% din localitățile prahovene candidatul independent suveranist Călin Georgescu s-a clasat pe primul loc, în ciuda rezultatelor de la alegerile locale unde PSD și PNL au făcut ”legea”. Observatorulph.ro a încercat să afle de la mai mulți primari prahoveni, indiferent de culoarea politică a acestora, cum își explică rezultatul votului de duminică.
Votul din primul tur al alegerilor prezidențiale a reprezentat o surpriză, în contextul în care alegerile locale din 9 iunie nu au prevestit în niciun fel dorința electoratului de o schimbare majoră a întregii clasei politice, indiferent dacă se situează pe partea stângă sau dreaptă a spectrului politic.
Observatorulph.ro a încercat, miercuri, la trei zile distanță de primul tur al alegerilor prezidențiale, să afle dacă primarii au o explicație pentru numărul mare de voturi obținut de candidatul independent Călin Georgescu, care s-a clasat pe primul loc în 80% dintre localitățile prahovene.
Am solicitat un punct de vedere în primul rând primarilor PSD și PNL unde la alegerile locale au obținut un număr mare de voturi. Vorbim de edili unde, acum, la alegerile prezidențiale, candidatul independent Călin Georgescu s-a clasat pe primul loc detașat.
Ion Dragu, primarul comunei Baba Ana: „Nu are nicio logică!”
În comuna prahoveană Baba Ana, la alegerile locale din 9 iunie, a câștigat primarul liberal Ion Dragu.
La alegerile prezidențiale, în schimb, la Baba Ana, pe primul loc s-a clasat independentul Călin Georgescu care a obținut 521 de voturi, respectiv 36,18% din numărul total al voturilor valabil exprimate.
„Nu am nicio explicație ce anume s-a întâmplat la alegerile prezidențiale. Ne-a zăpăcit pe toți acest vot. La alegerile locale am obținut peste 1000 de voturi, însă acum putem vorbi de un curent care s-a propagat rapid în rândul alegătorilor.
Este inexplicabil ce s-a întâmplat. Nu are nicio logică. Localitatea Baba Ana este în plină dezvoltare. Singura explicație este că oamenii sunt nemulțumiți de clasa politică”, ne-a declarat Ion Dragu, primarul comunei Baba Ana.
Primarul Adrian Purcaru (PSD): „Este clar că este nevoie de o reformă atât a partidelor, cât și a unor instituții ale statului român”
La Azuga primarul Adrian Purcaru (PSD), la alegerile locale, a reușit să convingă electoratul că este cea mai bună opțiune. A prezentat programe de dezvoltare a localității, s-a implicat în viața civică înainte de alegeri și a avut o campanie electorală convingătoare.
La alegerile prezidențiale, la Azuga, pe primul loc s-a clasat, însă, candidatul independent Călin Georgescu, cu 24,85%, respectiv 505 voturi, iar Marcel Ciolacu (PSD) a obținut numai 406 voturi (19,98%).
Primarul orașului Azuga, Adrian Purcaru, susține că votul de duminică ar avea mai multe explicații.
„Una dintre explicații ar fi nemulțumirea generală a oamenilor legată de partide. Pe de altă partă, rețelele sociale care permit coagularea unor idei a făcut ca în turul al doilea să avem pe cei doi candidați. Dacă eram mai atenți cu sistemul educațional în ultimii 30 de ani nu aveam parte de astfel de alegeri.
Oamenii au dreptate, în felul lor, pentru că vina nu o poartă alegătorul pentru votul din primul tur, ci situația generală venită pe fondul unei educații care a avut atâtea lacune în ultimii ani. Altfel nu era posibil ca politicieni care au apărut ieri, alaltăieri, să ajungă să lupte pentru funcția supremă în stat.
Este clar că este nevoie de o reformă atât a partidelor, cât și a unor instituții ale statului român. Lumea vrea schimbare și transformări reale de a face politică.
Vom vedea dacă această clasă politică se va încadra în aceste așteptări ale oamenilor și vor răspunde acestor așteptări”, susține Adrian Purcaru, primarul orașului Azuga.
Primarul orașului Urlați, Marian Măchițescu (PNL): „TikTok-ul a fost de vină, pentru că acolo s-au propagat anumite mesaje”
Primarul liberal din Urlați, Marian Măchițescu (PNL), este edilul localității de mai multe mandate. La alegerile locale din 9 iunie a obținut un număr mare de voturi, fapt pentru care a fost validat, pentru încă o dată, în funcția de edil.
La alegerile de duminică, în schimb, candidatul independent Călin Georgescu a obținut 1297 de voturi, respectiv 31,44% dintre voturile valabil exprimate. La diferență mare s-a clasat Marcel Ciolacu (PSD) cu 18,84% dintre voturi, iar Nicolae Ciucă (PNL) a fost pe ultimul loc cu 273 de voturi (6,62%).
„TikTok-ul a fost de vină, pentru că acolo s-au propagat anumite mesaje. La Urlați sunt 3800 – 4000 de locuitori în străinătate.
Mai mulți mi-au povestit că au fost sunați de copiii plecați în străinătate care le-au spus să îl voteze pe Călin Georgescu.
Nimeni nu se putea aștepta la așa ceva, pentru că a fost vorba despre o manevră. Eu am avut peste 2000 de voturi la alegerile locale și nu pot explica ce s-a întâmplat. Singura mea explicație este că au folosit troli și smecherii pentru a manipula și dezinforma populația”, a susținut Marian Măchițescu, primarul orașului Urlați.
Cum ți se pare subiectul?
Auzi domle ca tik-tikul e de vina 😂😂😂
Nu, de vina este partidul din care faceti parte fiecare din cei enumerati in articol; cand va promovati rudele (incompetente) prin diverse funcții tot tiktok ul este de vina?
Oamenii nu mai pun botul; mai toti politicienii aveti un iq sub mediocru; era intrebarea celebra:
„ce va recomanda?”… Vai de capul vostru, numai la praduiala va sta mintea, valabil pt. majoritatea din politica.
Ps: in primul tur am votat Cristian Diaconescu, asta ca sa nu credeti ca sprijin prostia din capul lui Georgescu sau Lasconi.