- Publicitate -

Chirurgul Dan Oprea (SJU Ploiești) trage un nou semnal de alarmă: ”E grav! Operăm 2-3 pacienți pe zi și avem azi 17 în așteptare. Terapia intensivă e blocată cu pacienți din alte județe”

Vocea medicului Dan Oprea, chirurg la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, este una dintre puținele care s-a făcut auzită în ultimii ani, motiv pentru care medicul este apreciat și respectat, dincolo calitățile profesionale. Dan Oprea nu s-a sfiit niciodată să vorbească despre problemele reale pe care le întâlnește zi de zi în cel mai mare și mai important spital din Prahova, fără să-i pese vreodată de un sistem care refuză să se pună pe picioare.

UPDATE Control la spitalul județean de urgență Ploiești după dezvăluirile chirurgului Dan Oprea

Cu puțin timp înainte de a intra într-o nouă operație, exasperat de ceea ce are de făcut în secția de chirurgie, respectiv de imposibilitatea de a opera și apoi de a trata cum se cuvine la terapie intensivă, medicul Dan Oprea a scris pe pagina personală de facebook:

”Mă gândesc că pacientul este în centrul sistemului sanitar românesc!!! Așa spun ăștia….

Noi, la Spitalul Județean de Urgențe Ploiești vedem că nimănui nu-i pasă de nimic…

Nu putem îngriji pacienții! Nici măcar urgențele nu mai pot fi tratate rapid!”

L-am contactat pe Dan Oprea, încercând să aflăm mai multe detalii despre situația care l-a determinat să reacționeze din nou.

Dan Oprea: ”Intru acum în operație. Ce să îți spun? E grav și nimic nu se mișcă, deși s-ar putea face multe. Se fac tot felul de investiții, nu zic că nu sunt bine, știu că vin și bani spre spital, însă uite că nu se mișcă deloc cum ar trebui. 

Concret, sunt exasperat de faptul că pot opera 2-3 pacienți pe zi, iar lista de așteptare pentru intrarea pe mesele de la chirurgie este de 17 persoane(ASTĂZI!) 5 sunt reprogramați de ieri. Necazul e că ne sunt aduși pacienți din alte județe, cum ar fi Buzăul, motivându-se că acolo nu sunt specialiști. Știu, și ei sunt tot oameni, și ei trebuie operați și tratați, dar uite că nu reușim să îi rezolvăm pe ai noștri, pe cei din Prahova.

Nu pot să înțeleg de ce mai avem terapie intensivă Covid, când pe secția respectivă sunt în medie cam 8 cazuri. Gata! S-a dus și Covidul ăsta! Să se facă o secție în alt spital, acum că nu mai e așa presiune și să ne facă nouă, aici, terapie intensivă suplimentară pentru toate celelalte cazuri. Și nu cer pentru noi, cer toate astea pentru pacienți!

Nici personal nu avem suficient. Abia fac față cei din UPU și sunt puțini care se pricep. Se pasează de la o gardă la alta și listele cu pacienți se măresc, starea lor se complică. Imaginează-ți cum ajung la chirurgie.

Să îți spun de ce ne-au plecat cardiologii și radiologii și alți medici specialiști de pe secții! Nu au vrut să mai fie sclavi la UPU. Una-două, erau solicitați să coboare, deși personalul UPU ar fi trebuit să se poată descurca. Lasă-ți pacienții de pe secție și du-te la 50 de solicitări pe noapte de cazuri cardio, dintre care jumătate nu aveau ce să caute la UPU și blocau efectiv activitatea. O triere făcută de profesioniști nu ar mai fi solicitat medicii specialiști de pe secții. Sunt nume mari care au plecat. S-au săturat și s-au dus… Alții nu mai vin… Normal să plece, când ajungă să facă și treaba de la UPU, deși acolo salariile sunt aproape duble. Căutați-i și întrebați-i pe toți cei care au plecat. 

Administrativul de la noi face ce poate, dar sistemul sanitar în ansamblu e defect.

Tot cer să discutăm cu directorul medical la raportul de gardă, să încercăm să aducem situația la un nivel suportabil și pentru noi și pentru pacienți. Și el e copleșit de situație, mai-mai să demisioneze.”

L-am întrebat pe chirurgul Dan Oprea ce părere are despre proiectul Spitalului Municipal de Urgențe Ploiești, dacă va fi un sprijin real pentru cel al Județean, putând să degreveze situația.

Dan Oprea: ”Sincer, o tâmpenie! Toți primarii vor să își facă spitale. Până aici e bine, apreciez, dar nimeni nu-și pune problema personalului medical. Ei chiar nu văd că e insuficient, că ne pleacă oamenii pe capete? Da, pleacă și pentru că unele spitale sunt vechi, dar în primul rând vor să plece din acest sistem sanitar bolnav. Sistemul nu e atractiv. Cu cine faci spital nou, cu pereții și pacienții pe care nu va avea cine să îi opereze, să îi trateze? 

Susțin ideea că am avea nevoie de un spital județean nou. Asta e soluția! Să nu se mai bage miliarde în ăsta vechi, depășit de mult timp. S-a făcut câte ceva înainte de pandemie, s-au reabilitat niște secții, dar e prea puțin. Apoi, s-a ales praful de tot efortul. Se face și acum câte ceva, dar nu cred că mai merge așa. Trebuie unul nou!” 

Revenim cu noi detalii și puncte de vedere de la SJU Ploiești.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ce rămâne în urma tinerilor care își petrec nopțile până la ore târzii în parcurile și parcările din Ploiești-FOTO

Ploieștiul este departe de a fi un oraș curat și civilizat, iar acest obiectiv pare imposibil de atins din cauza tinerilor certați cu bunul...

David Popovici locul 1 în semifinale, la Campionatul European de Natație | Ce nou record a doborât

David Popovici s-a calificat vineri pe primul loc în semifinalele probei de 100 m liber la Campionatul European de Natație cu cel mai bun...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Nea Buruiană întreține cel mai curat WC de pe Autostrada Soarelui

Mihai Morar, realizator unor emisiuni de la Radio ZU și Antena Stars, a postat pe Facebook imagini din cea mai curată toaletă publică de...

Ce rămâne în urma tinerilor care își petrec nopțile până la ore târzii în parcurile și parcările din Ploiești-FOTO

Ploieștiul este departe de a fi un oraș curat și civilizat, iar acest obiectiv pare imposibil de atins din cauza tinerilor certați cu bunul...

David Popovici locul 1 în semifinale, la Campionatul European de Natație | Ce nou record a doborât

David Popovici s-a calificat vineri pe primul loc în semifinalele probei de 100 m liber la Campionatul European de Natație cu cel mai bun...

Ce mesaj a găsit o româncă în barul pe care îl are în Italia și pe care a uitat să-l încuie peste noapte

Anca Nicoleta Scolăreanu, propietarea unui bar din Sant'Angelo in Pontano, a fost protagonista unui moment unic în cei zece ani de când trăiește în...

L-am ascultat pe Rafila și am ridicat de la farmacie pastilele cu iod. ”Aveți grijă de ele că s-ar putea să vi le ceară...

”Mergeți repede să vă ridicați pastilele cu iod!” Apelul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a avut efect în cazul familiei mele. Mama, încă speriată de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -