- Publicitate -

Concurs inedit la Liceul “Toma Socolescu” din Ploiești. Cum s-au descurcat elevii la probele practice din atelierele liceului – VIDEO

Liceul Tehnologic “Toma Socolescu” din Ploiești a organizat joi, 12 mai 2022, concursul profesional județean “Împreună construim viitorul!”.

Concursul, aflat la prima ediție, s-a adresat elevilor de clasa a X-a, zi și profesională, care au făcut echipă cu 14 elevi de clasa a VIII-a. Au fost implicați în acest concurs mai bine de 60 de elevi și 10 profesori, din Liceul Tehnologic “Toma Socolescu” Ploiești și alte licee din județ.

Concursul a avut proba practică în atelierele școlii și a fost coordonat de către director Ileana Ilie, prof. Liviu Marin și prof. Steluța Căpraru și găzduit în mod activ de Daniela Diaconu, director adjunct și profesor de matematică.

Citește și: Ploiești Shopping City va sprijini amenajarea unui teren de sport pentru Centrul Social „Leagăn prins de stele”

În cadrul acestui concurs au participat elevi din liceele: Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte, Liceul Tehnologic Energetic “Elie Radu” Ploiești, Colegiul “Ferdinand I” Măneciu, Școala Gimnazială “Toma Caragiu” Ploiești și Școala Gimnazială “Rareș Vodă” Ploiești.

Pentru buna desfășurare a concursului “Împreună construim viitorul” au fost alături parteneri și sponsori precum: ISJ Prahova, CCD Prahova, Artsani, TIAB, Metatools, MRS Construct, Trattoria Giulia și Lido Gîrbea.

Cum a fost primit concursul de către elevi și profesori

“Concursul de astăzi, “Împreună construim viitorul”, ediția I, este încă un pas în dezvoltarea relațiilor pe care liceul nostru le are cu partenerii din comunitatea locală.
Ne propunem să pregătim tineri conștienți de valoarea lor și responsabili pentru construirea unei societăți durabile.

Prin participarea numeroasă de astăzi, ni se confirmă faptul că elevii își doresc concursuri variate prin care să-și descopere și valideze competențele. Mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături de noi, profesorilor implicați și elevilor mari și mici, care astăzi ne-au uimit cu măiestria lor.”, dir. adj. Daniela Diaconu.

Încă un pas înainte pentru a face cunoscute realizările elevilor

“Acest concurs este încă un pas prin care facem cunoscute realizările elevilor noștri în comunitatea locală. Vă așteptam să ne cunoaștem mai bine în cadrul Târgului Ofertelor Educaționale care se va ține săptămâna viitoare.”, director Liceului Tehnologic “Toma Socolescu” din Ploiești, dir. Ileana Ilie.

“Concursul județean “Împreună construim viitorul”, ediția I, desfășurat la Liceul Tehnologic “Toma Socolescu” s-a dovedit a fi un real câștig pentru toți elevii prezenți. Participarea a fost peste așteptări, în concurs înscriindu-se 56 elevi, dintre care 14 elevi de la clasa a VIII-a și 42 de elevi de la clasa a X-a, învățământ liceal tehnic și profesional.

Citește și: Ploieșteanca Aytana Anghel, elevă a C.N. Mihai Viteazul, bursieră la Oxford și director general al revistei Daily Dose of Millennial

Probele din concurs au demonstrat abilitățile practice și cunoștințele acumulate de către elevi de clasa a X-a, iar elevii de la școlile gimnaziale au descoperit că meseriile din domeniile construcții, instalații și fabricarea produselor din lemn sunt o reală oportunitate pentru dezvoltarea lor atât profesională, cât și personală.”, a adăugăt Anca Lunca, inginer.

“Elevii s-au descurcat foarte bine la desfășurarea probei practice, cu îndemânare și prezentând interes pentru a folosi corect sculele necesare desfășurării în condiții optime a probei.”, Ilie Alexandru, maistru construcții.

Stăpânește o meserie și vei fi un om valoros

“Concursul oferă elevilor din domeniul învățământului profesional și tehnic ocazia de a prezenta profesia pe care au ales-o, cu convingerea că o meserie înseamnă un viitor, respect de sine, recunoaștere socială, dar și bucuria de a ști să faci ceva. Un om care stăpânește o meserie va fi mereu un om valoros.

Și pentru că astăzi, în școala noastră s-a desfășurat Ziua Porților Deschise, viitorii absolvenți de gimnaziu au avut oportunitatea să primească informații despre calificări și despre ruta școlară profesională, dar și despre proiectele în care școala este implicată, despre parteneriatele și schimburile de experiență cu unități de învățământ din alte țări.”, Andra Stănică, coordonator proiecte școlare și extrașcolare.

Citește și: Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

“Activitatea de azi mi s-a părut chiar interesantă. Sunt elev în acest liceu de aproape 2 ani și tot mă surprinde complexitatea acestuia. Aparatura, dar și modalitatea în care ne sunt explicate lucrurile de către profesori, ne ajută și ne fac munca foarte ușoară. O astfel de experiență este benefică pentru copii în alegerea viitorului lor.”, Antonio Coman, elev, clasa a X-a.

Demonstrație probe practice în atelierele Liceului Tehnologic “Toma Socolescu” din Ploiești

Transmisiunea LIVE din cadrul evenimentului de deschidere a concursului din Liceul Tehnologic „Toma Socolescu” din Ploiești

Imagini cu elevii în timpul demonstrațiilor practice din atelierele liceului

Prezentare atelier de instalații în cadrul Liceului Tehnologic „Toma Socolescu” Ploiești.
Aplicarea tencuielii pe panoul de rigips în cadrul atelierului din Colegiul Tehnologic „Toma Socolescu” Ploiești.
Atelierul de tâmplărie prezentat în cadrul concursului profesional județean „Împreună construim viitorul”.
Măsurarea și verificarea execuției tăierii lemnului în cadrul atelierului de la Colegiul Tehnologic „Toma Socolescu” Ploiești.

Citește și: Ruxandra Iosif, ploieșteanca admisă la Princeton University, în America: “Le mulțumesc părinților pentru că nu mi-au tăiat aripile”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Traficul rutier din Prahova, monitorizat cu ajutorul unui elicopter. Acțiuni ale Poliție pe drumurile naționale – VIDEO

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au continuat, duminică, acțiunile de control pe drumurile naționale. Traficul rutier de pe arterele principale din județ a...

Șofer din Ploiești, depistat beat la volan pe DJ 101D, în localitatea Mălăiești

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit la control, sâmbătă, pe DJ 101D, în localitatea Mălăiești, un autoturism,...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Cu BMW-ul în râul Bistrița. Un șofer a rămas blocat cu mașina în timp ce încerca să traverseze apa

Un șofer de BMW a rămas blocat cu mașina în râul Bistrița, după ce a încercat să îl traverseze. După doar câțiva metri, mașina...

Hocheiștii din națioanala României care au cântat imnul Ținutului Secuiesc riscă sancțiuni grave

Un nou scandal de proporții a avut loc în țară, protagoniștii fiind hocheiști din naționala României de etnie maghiară, care la finalul unei partide...

De ce nu și-au luat ieri toți bugetarii salariile. Explicația Ministerului Finanțelor

Mai multe categorii de bugetari nu și-au încasat salariile vineri, Ministerul Finanțelor susținând că „ s-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură...

O cursă charter București-Antalya a întârziat mai bine de o oră pe aeroportul „Henri Coandă”

Cursa Bucureși-Antalya, organizată de Christian Tour care trebuia să decoleze la ora 11:45, a avut întârziere de mai bine de o oră fără un...

A fost anunțată o licitație pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs. 20 dintre acestea vor trece și prin Ploiești

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -