Povestea lui GIM inspiră generațiile tinere: “Muzica e un refugiu pentru toate relele pe care le-am trăit în copilărie”

0

Gim are 20 de ani și este un artist aflat la început de carieră. Drumul acestuia către succes s-a deschis în momentul în care s-a înscris la emisiunea “Românii au talent”, unde a ajuns până în finală și a câștigat locul al doilea, fiind preferat de către public pentru mesajele dure și inspiraționale pe care le-a transmis. În cadrul interviului Ghintan Ion-Mihai povestește despre viața trăită la orfelinat și despre cum a fugit de acolo atunci când a simțit că oamenii își bat joc de el și de Dumnezeu.

Prezintă-te în câteva cuvinte! (vârstă, pasiuni, începuturi) 

Mă numesc Ghintan Ion-Mihai (GIM), născut în județul Dolj, crescut de la o vârstă extrem de fragedă în Timișoara. Sunt pasionat de adevăr și artă și am vârsta de 20 de ani. 

Care este povestea drumului tău către emisiunea “Românii au talent”? Povestește despre viața la orfelinat, primii pași în muzică și cum ai ajuns din Timișoara în București!

Începuturile mele aș putea spune că au fost mai mult decât crunte, dar reale. Pline de adevăr, emoție, vibrație. 

Voi începe în primul rând prin a spune că din cauza anumitor probleme extrem de delicate de familie, părinții mei au fost nevoiți să mă abandoneze. Așa am ajuns la vârsta de 9 luni la casa de copii. Nu am reușit să dau vina pe absolut nimeni pentru lucrurile astea, pentru că nu am știut nimic. 

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că în prima casă de copii am descoperit sunetul muzical, fiind o casă de copii „creștină”. De ce pun în ghilimele? Pentru că atunci, și chiar și în ziua de astăzi, majoritatea copiilor sunt folosiți în scop fățarnic…

exploatați să cânte, să muncească și să îndure doar pentru „Slava Domnului”, bătându-și joc de ceea ce înseamnă o  divinitate, un Dumnezeu

Indiferent de ce a fost am privit și partea bună a lucrurilor sau măcar am încercat. Asta m-a făcut să mă refugiez în muzică. Să iubesc asta. Să mă facă să mă simt cum nu au făcut-o părinții mei și nimeni altcineva: iubit. 

Așa am ajuns la o școală extrem de bună din Timișoara de artă, muzică, apoi terminând cu actoria liceul. Acolo am început să fiu eu! Să mă formez. Să cred în mine! Să spună cineva că sunt bun. Să mă aprecieze pentru talentul meu și munca mea, pe bune. Nu mi-am folosit talentul pentru a obține ceva. 

Citește și: Povestea lui Emilian Dobrin, un tânăr care filmează videoclipuri pentru idolii adolescenților de astăzi – FOTO/VIDEO

Liceul Național de Artă “Ion Vidu” mi-a schimbat viața. Profesorii, elevii și prieteni erau părinții mei! Toți! Învățam de la toată lumea câte ceva, pe lângă muzica de o practicam. Învățam să mă integrez în societate. Le mulțumesc enorm cu ocazia aceasta!

De menționat că înainte de liceu, am fugit de la vârsta de 11 ani de la orfelinat din cauza mai multor probleme întâlnite acolo!

Așa am fost nevoit ca o parte din copilăria mea să o petrec pe sub poduri, ori țevi de căldură, iarna. DUMNEZEU M-A PĂZIT!! 

Am fost nevoit să mă întrețin, să muncesc, la negru, apoi odată cu vârsta legală, să merg și la școală/liceu în același timp! Groaznic! A fost și este, pentru mulți copii din țara noastră, o problemă. Nu numai eu am probleme aici.

Nu e vorba doar despre mine. Așa este țara! 

Și uite așa am hotărât să fac mai mult decât o schimbare cu mine. Să încerc să fac ceva și pentru alți! Pentru alte suflete sau oameni. Să simtă că muzica este și pentru ei! Destinația în mintea mea?! ROMÂNII AU TALENT! 

Zis și făcut! Prin muncă, ambiție și oamenii ce au fost aproape de mine din prima secundă când m-au văzut, până în marea finală “Românii au talent”, oferindu-mi locul 2! 

Ai ajuns în finala ediției cu numărul 11 și datorită publicului ai câștigat locul 2. Ce înseamnă pentru tine acest loc 2? 

Cum e să fii locul 2? De multe ori este mai bine decât locul 1. Pentru că este loc de mai mult. Pentru că știi că încă mai trebuie sa înveți, să evoluezi și să muncești! Iar faptul că deja ajunsesem în finala de la “Românii au talent” era un lucru extraordinar! 

De ce spun asta? Pentru că cel mai important lucru câștigat din acest sezon, a fost publicul! Oamenii au simțit o emoție când am cântat.

S-au regăsit în povestea mea, Iar versurile i-au motivat. M-au motivat! 

Muzica ta transmite mesaje dure și reale. De unde îți vine inspirația? 

Desigur, muzica mea poate să îți pară că transmite mesaje dure, dar nu e așa. Dur nu însemna ireal. Sunt mesaje reale. Prezentate, trăite și cântate original, nu numai pentru mine, ci și pentru publicul meu! Am și muzică bună, ce te face să zâmbești să îți dorești să crezi în tine atunci când nimeni nu o să creadă! Meriți să crezi în tine, oricine ai fi! 

Ce părere ai despre puștii din ziua de azi care s-au pierdut printre versuri pline de vicii?

O părere? M-aș bucura dacă tot au un talent și tot au muncit să aibă un talent, să o facă cum trebuie! Să nu uite că și oamenii contează, nu numai banii! Să ofere pe bune. Sincer să fiu nu îmi pasă ce fumează, câți bani au și ce trag pe nas. Dar există printre copii ăștia și stele! Exemple! Copii care muncesc și nu se abat de la fi reali! 

Povestește despre un moment greu din viața ta și cum ai trecut peste el!

Pai bănuiesc că toți ne lovim de probleme sau ne naștem cu ele! Toți trecem în felul nostru, fiecare diferit peste greutate. Pentru mine, să compun și să scriu era un medicament. Este! Ăsta a fost și este remediul meu. Prin muzică pot comunica cu sufletul omului. 

Ce proiecte muzicale pregătești pentru fanii tăi?

Proiecte cât mai complexe, nu numai cu artiști cunoscuți dar și cu artiști la fel ca mine, care pleacă de unde am plecat și eu probabil! Sunt milioane de talente nedescoperite! Le voi descoperi și le voi ajuta să creadă că pot! Fără să vreau un leu sau faimă! Eu le am pe ale mele! Dar sunt extrem de mulți copii talentați! 

Pentru proiecte noi intrați pe canalul de Youtube oficial: „GIM” și cu timpul veți găsi nu doar muzică! Vreau sa fie și surprize!

Te-ai gândit ce vei face cu cei 20.000 de euro pe care i-ai primit în urma participării tale la “Românii ai talent”? 

Cu cei 20.000 mii de euro? Am să îmi fac calculele și voi gândi chibzuit! 

Citește și: Romeo Zaharia, vocea de la Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești: „În viață, doar dacă muncești poți reuși”

Vor fi investiți în a produce cât mai multă muzică și proiecte în domeniul artei și exprimării libere. Cu o parte din bani îmi voi plăti chiria pe un an de zile! Mi-a plăcut întotdeauna să risc și de asta aleg sa îi investesc pe toți în scule profesionale. Îmi doresc cât mai multe proiecte!

Ce nu ai face niciodată în viața asta indiferent cât de greu ți-ar fi?

Oricât de greu mi-ar fi nu aș mușca mâna ce m-a hrănit! M-aș axa numai pe mine ori de câte ori ar fi nevoie să o iau de la zero. Încrederea se câștigă greu în ziua de astăzi. 

Pentru că ești abia la început de drum și pentru că nimic nu are voie să stea în calea dorințele tale, spune, care este marele tău vis? 

Să câștig locul 2 la “Românii au talent” mi s-a părut ireal și s-a întâmplat! Am crezut în mine. Voi ajunge, după un timp, după câțiva ani de zile, să îmi doresc să pun în practică, alături de o echipă, bazele unei viitoare case de copii. Asta se v-a putea numai prin extrem de multă muncă și prin intenții reală, nu prin vrăjeală.

La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

Vreau să le mulțumesc tuturor prahovenilor pentru susținere și că își fac timp să citească ce am scris aici sau să asculte muzica mea. Apoi mulțumesc echipei Observatorului Prahovean și lui John Cristea care s-a gândit la mine și mi-a propus acest interviu. Mulțumesc!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău