- Publicitate -

Elena Căciulă, solistă de muzică populară: “Energia vine din suflet, din bucuria de a cânta și a vedea oamenii fericiți.”

Elena Căciulă s-a născut în Ploiești, are 28 de ani și a terminat liceul la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești. A descoperit dragostea pentru muzică la vârsta de doar 7 ani, îndrumată de către părinți să urmeze acest drum. La 19 ani a decis să devină independentă și să își urmeze visul: muzica. Este una dintre cele mai apreciate voci de radio din FM-ul prahovean după ce a fost Dj la Radio Prahova vreme de 4 ani de zile.  În prezent, Elena Căciulă, alături de orchestra ce-i poartă numele, pregătește surprize muzicale și un stil inedit pentru toți iubitorii de petreceri.

 1. Prezintă-te în câteva cuvinte! (vârstă, studii, pasiuni)

Bună! Numele meu este Elena Căciulă, am 28 de ani și așa cum bine știți, cea mai mare pasiune a mea este muzica, dar si radioul și televiziunea au ocupat și ocupă în continuare un loc important în viața și sufletul meu de artist. Îmbrățișez cu drag aceste meserii încă din copilărie și îmi este greu să stau departe de micile ecrane.

 1. Descrie prima ta întâlnire cu muzica!

Am început sa cochetez cu muzica la vârsta de 7 ani, atunci când părinții mei mi-au descoperit talentul și au hotărât să ceară părerea unui specialist. M-am îndrăgostit de tot ce înseamnă muzică, din primele acorduri ale pianului din sala de cursuri și mi-am dorit să descopăr din ce în ce mai mult. Am terminat “Școala populară de artă” îndrumată de către doamna profesor Maria Tănase Marin, iar apoi am urmat cursurile de la Palatul Copiilor din Ploiești, îndrumată de profesor Cristina Nicoleta Stănescu, în paralel fiind elevă la Liceul de Artă din Ploiești. La vârsta de 17 ani am început să cânt la evenimente și de la vârsta de 19 ani am început sa mă ocup singură de tot ce înseamnă contracte și orchestra ce îmi poartă numele. A urmat un drum lung și anevoios, dar fiind o fire ambițioasă, am știut că nimic nu o sa ma întoarcă din drum.

 1. Cum reușești să fii sufletul petrecerii și de unde îți iei energia de care ai nevoie?

Energia vine din suflet, din bucuria de a cânta și a vedea oamenii fericiți. Pentru un artist este foarte important sa transmită emoție și recunosc că trăiesc fiecare piesă pe care o cânt. Nu puține au fost momentele când am avut lacrimi în ochi pe scenă, dar lacrimi de bucurie, de împlinire. Aplauzele și aprecierile publicului sunt cea mai mare bucurie, iar acest lucru mi-a lipsit enorm în toată aceasta perioada de pandemie.

 1. Cine ți-ai dori să cânte la cele mai importante momente din viața ta?

Sunt foarte mulți artiști pe care îi stimez și pe care îi apreciez. Însă, dacă ar fi să aleg, Andra si Marian Cozma ar fi numele pe care m-aș bucura enorm să le am alături în momentele cele mai importante.

 1. Detaliază 3 cele mai importante realizări din viața ta!

Am început să muncesc la o vârstă fragedă, mi-a plăcut de mică să fiu independentă iar asta a contat mult în cariera de artist. Faptul că m-am dăruit muzicii a fost cea mai mare realizare și mă bucur enorm că am reușit să îmbin acest lucru cu radioul și televiziunea. Orice artist se simte împlinit în momentul în care are piese ce îi aparțin, iar primul album pe care l-am scos împreună cu Paula Lincan, (iar pentru asta trebuie să le mulțumesc lui Andreita Miron și lui Geani Lincan, pentru cele 11 piese ale primului meu album) este o altă realizare cu care mă mândresc. De curând am ales să ies din tiparele muzicii populare și să încerc și alte genuri muzicale, moment în care am decis că alături de orchestra mea, să compunem o piesa cu inflexiuni balcanice. Cu siguranță a fost doar începutul și nu as vrea să dezvălui prea multe, tot ce pot spune este că surprizele continuă.

Îmi plac provocările și mereu vreau să îmi demonstrez că pot mai mult, am predat cursuri de canto popular, dar am îmbinat partea artistică și cu cea de manager, de această dată, în cadrul unei clinici de stomatologie.

 1. O bună perioadă de timp ai fost vocea preferată a FM-ului prahovean. Cum ai ajuns Dj la Radio Prahova?

La Radio Prahova am ajuns să lucrez la vârsta de 19 ani. Un prieten mi-a spus că se caută Dj și că aș fi potrivită pentru asta și am zis să încerc. Primul om întâlnit la radio a fost Cătălin Stoica. A fost primul om care a simțit că trebuie să fiu om de radio, urmând ca toată echipa RPh să mă susțină și să mă îndrume. M-au primit în această familie cu căldură și m-au format și mereu o sa aibă un loc important în sufletul meu. Au fost 4 ani plini de bucurie, distracție, dăruire și acești ani au avut o contribuție importantă în cariera mea de artist. Pe aceasta cale, le mulțumesc din suflet!

 1. Spune titlul unui piese pe care atunci când o asculți poți să juri că e scrisă special pentru tine!

Îmi este greu să găsesc acum un titlu. Sunt o persoana sensibilă și dezvălui în premieră acest lucru, deoarece doar cei ce mă cunosc foarte bine pot vedea asta și din această cauză rezonez foarte mult cu piesele lente.

 1. Ce proiecte pregătești în calitate de artist în următoarea perioadă?

Îmi doresc să cochetez mai mult cu tot ce înseamnă fenomenul de radio-televiziune, deoarece am stat departe o bună perioada de timp și recunosc ca am fost “certată” de foarte multă lume pentru acest lucru. Urmează piese noi, colaborări importante și probabil o parte din proiecte vor fi atipice pentru stilul cu care am obișnuit publicul, dar sper ca acesta să fie în asentimentul meu și să îmbrățișeze cu drag fiecare schimbare.

 1. Te bucuri de noile măsuri de relaxare date de către guvern în contextul pandemiei? Detaliază!

Cu siguranță, noi, artiștii, am așteptat acest moment. Bucuria de a fi pe scenă, de a mă bucura de atenția publicului, îmi aduce împlinire sufletească și atât eu cât și colegii mei așteptăm cu drag evenimentele.

 1. Pentru o zi ai puterea să schimbi orice în lume. Ce schimbi și de ce?

Cred că cel mai important lucru este să fim mai buni unii cu ceilalți. În acest moment bunătatea este considerată ca fiind un mare defect. Probabil de aici aș începe și sunt convinsă ca ar schimba multe.

 1. Un mesaj pentru cititorii care așteaptă cu nerăbdare primele evenimente/petreceri alături de familie și cei dragi?

Cu toții am acumulat multă energie pentru evenimentele ce urmează, așa că aștept cu drag să împărtășim cele mai frumoase emoții și să ne bucurăm împreună de momentele frumoase din viața lor. Le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au ales să le fiu alături, să le cânt și să îi încânt.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Mai noi ori mai vechi – VIDEO

Săptămâna aceasta vă invit să facem împreună, o incursiune cinematografică în Asia. Da, imaginati-vă că în afară de americani și europeni, mai sunt și...

Filmele în care Colin Farell joacă alături de actorii români Marcel Iureș, Dragoș Bucur și Alex Potocean, recomandat de Observatorul Prahovean

Astăzi, la rubrica Observatorul Prahovean - Mai noi ori mai vechi? de recomandări de filme și muzică bune, vă propunem producții în care au...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Cel mai ieftin kilowatt costă 0,68 lei. Ce categorie te români vor beneficia de acest preț

Se schimbă modul de calcul pentru facturile la electricitate. Ordonanţa de Urgenţă va fi modificată în Senat, astfel încât compensarea să se facă la...

Useriștii prahoveni au început să se toarne între ei. Un moment rar, în care aflăm și noi cum se face politica ”cinstită”

E bine de știut cum se descurcă aleșii în sistemul public. Despre PSD și PNL nu mai este niciun secret de ani buni, mai...

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești. Invitație la Festivalul Internațional de teatru pentru copii și tineret Imaginarium

Festivalul Internațional de teatru pentru copii și tineret Imaginarium, ediția a III-a, își deschide larg porțile. Timp de 6 zile, în cele 2 săli...

SPFL Ploiești va trimite SMS-uri ploieștenilor cu restanțe la bugetul local

Serviciul Public Finanțe Locale (SPFL) Ploiești va transmite SMS-uri persoanelor care figurează cu restanțe la bugetul local, datorii pentru care va demara procedura de...

M-am mutat de la Electrica Furnizare la Hidroelectrica pentru un tarif mai mic. A fost simplu, rapid și fără bătăi de cap

Săptămâna trecută, studiind ofertele companiilor de furnizare a energiei electrice, ne-am hotărât să schimbăm furnizorul pentru că viitorul nu sună bine iarna asta. După mai...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -