49343505_210514899893692_7317563673159925760_n.jpg

Incidentul s-a petrecut în ajun de an nou, pe 31 decembrie, în comuna prahoveană Baba Ana. Gospodarii s-au trezit cu ”urătorii”, care au intrat călare în curtea lor, fără ca cineva să-i poftească.

Oamenii făceau ultimele pregătiri pentru anul nou. Au observat că în curtea gospodăriei intraseră ”pe cai mari” urătorii de sezon. Au constatat că este vorba despre două personaje, pe care le știau condamnate pentru fapte de violență, așa că nu s-au arătat prea încântați de vizită. Inițial i-au invitat să părăsească locul.

Colindătorii, frații Cocuță și Jakare, nu au primit nici ei prea bine refuzul, așa că au tăbărât cu pumnii, picioarele și cu bâtele pe proprietari, trecând de la ”Aho, aho, copii și frați”, la ”Ce bătaie încasați”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Victime le-au căzut Drăgulin Ana, de 68 de ani si fiul ei Drăgulin Iulian, în vârstă de 49 de ani. Un alt fiu al femeii a sunat la 112, sesizând poliția. Inițial agresorii plecaseră, apoi au revenit nervoși pentru că fuseseră reclamați. La revenire au încercat să ironizeze polițiștii, continuând seria amenințărilor la adresa proprietarilor: ”Vă omorâm, vă dăm foc la casă!”

Auzind scandalul, mai mulți localnici s-au strâns în gospodăria oamenilor, asistând ca martori, însă și aceștia au fost amenințați, agresorii spunând că nu se tem de nimeni, nici măcar de poliție. În primă fază au primit câte o amendă de 200 de lei, apoi polițiștii și-au continuat treaba, deschizându-le dosar penal pentru loviri sau alte violente, violare de domiciliu si distrugere.

Conform purtătorului de cuvânt al IPj Prahova, subinspector Raluca Brezeanu, polițiștii continuă cercetările pentru elucidarea împrejurărilor în care s-au comis faptele penale, precum și pentru stabilirea tuturor încadrărilor juridice ale faptelor comise cu violență.

Cele două persoane agresate au mers astăzi, 4 ianuarie, la Serviciul de Medicină Legală, urmând să depună documentele care le atestă starea, la dosarul penal deschis de polițiștii prahoveni. 

Familia agresată, dar și martorii spun că astfel de fapte ar trebui tratate cu mai multă severitate de către polițiști, care ar fi trebuit să îi încătușeze și să îi rețină pe cei doi, faptele fiind comise cu violență, agresorii putând fi lesne încadrați în categoria pericol public. 

Revenim cu detalii.

49343505_210514899893692_7317563673159925760_n.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.