fbpx

125911-71557-47743.jpg

Consilierii de probaţiune din Bucureşti şi opt judeţe - Arad, Braşov, Mureş, Sibiu, Suceava, Telorman, Timiş şi Vâlcea s-au aflat joi, timp de două ore, între 10,00 şi 12,00, în grevă de avertisment, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să declanşeze greva generală în situaţia în care revendicările lor nu vor fi soluţionate de conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP), respectiv a Ministerului Justiţiei.

Angajaţii altor 15 servicii de probaţiune din judeţele Iaşi, Harghita, Sălaj, Dolj, Neamţ, Gorj, Vrancea, Călăraşi, Bistriţa-Năsăud, Vaslui, Prahova, Bihor, Cluj, Dâmboviţa şi Buzău susţin, de asemenea, revendicările formulate de consilierii aflaţi în grevă, optând, deocamdată, pentru alte forme de protest, menţionează Serviciul de probaţiune Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

La Prahova, pe lângă problemele de ordin salarial, specifice tuturor colegilor lor din țară, cei de la Serviciul de Probațiune sunt nevoiți să lucreze în condiții mizere, în clădirea Școlii de șoferi de pe Șoseaua Vestului, cu mobiler și alte dotări, a căror vechime trece de momentul Revoluției.

Consilierii din sistemul de probaţiune solicită plata drepturilor salariale restante „izvorâte din tratamentul discriminatoriu al conducerii MJ” în raport cu ceilalţi angajaţi din familia ocupaţională, recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

„Aceste drepturi salariale au fost recunoscute oficial şi de DNP, respectiv MJ, însă nu au fost achitate până în prezent, invocându-se lipsa sumelor de bani necesare la buget. Această explicaţie s-a dovedit a fi falsă după ce, la începutul acestei săptămâni, conducerea DNP a constatat că are excedent bugetar şi a decis să-l utilizeze pentru plata discreţionară a unor drepturi salariale restante exclusiv către funcţionarii publici din cadrul aparatului central, nu şi către cei 550 de consilieri de probaţiune care asigură efectiv activitatea de supraveghere a peste 100.000 de persoane care au comis infracţiuni”, se arată în comunicat.

Începând din ianuarie, salariile tuturor consilierilor de probaţiune din România sunt stabilite în baza unei „formule de calcul eronate, lucru recunoscut de altfel de conducerea DNP”, se susţine în comunicat.

surse comunicat DNP și digi24 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Național
  • Joi, 07 Februarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Cum sunt ”fentați” profesorii la norma de hrană

Profesorii sunt trimiși în concediu toată vacanța pentru a nu li se plăti normele de hrană. Agitație și furie în Educație, după ce profesorii din învățământul preuniversitar au fost înștiințați că, de la 01...