florian walter

Florin Walter, fostul patron al FC Petrolul, rămâne în arest preventiv. Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au respins contestația depusă de omul de afaceri cu privire la cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv.

 

După zece luni, timp în care Florian Walter a fost dat în urmărire, patronul Romprest a fost adus cu mandat din Emiratele Arabe Unite. Astăzi, Walter a fost adus la Curtea de Apel Ploiești, unde s-a judecat contestația omului de afaceri privind schimbarea măsurii arestului preventiv.

În urmă cu zece luni, procurorii DIICOT l-au acuzat pe patronul Companiei Romprest de constituirea unui grup infracțional, care ar fi desfășurat „operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi ulilizarea de societaţi comerciale <<tip fantomă>>”, pentru realizarea operaţiunilor ilicite. Prejudiciul, potrivit procurorilor, se cifrează la 20 de milioane de euro.

Iată soluția magistraților de la Curtea de Apel Ploiești:

 

Ora estimata: 09:00

Complet: 9DLPa

Tip solutie:

 

Solutia pe scurt: Respinge ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul WALTER FLORIAN, împotriva Încheierii nr. 81 din data de 6.03.2016, pronunţată în Camera de Consiliu de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova. Obligă contestatorul – inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din data de 9.03.2016.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)    09.03.2016