În cursul zilei de 09 martie, poliţiştii prahoveni au efectuat 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite infracțiuni la regimul silvic. 3 persoane au fost reținute.

 

În dimineața zilei de 09 martie, polițiștii Secției de Poliție Rurale nr. 7 - Cocorăștii Colț au efectuat 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni la regimul silvic. Acțiunea a vizat locații din comuna Cornești, județul Dâmbovița.

În fapt, se pare că persoanele bănuite, începând cu luna decembrie 2015 până în prezent, ar fi tăiat și sustras material lemnos din fondul forestier aparținând comunei Șirna, județul Prahova.

Prejudiciul cauzat este estimat la 14.000 lei.

 

Polițiștii au reținut 3 persoane, urmând  a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor un autovehicul și 3 motoferăstraie, obiecte care ar fi fost utilizate în săvârșirea infracțiunilor. De asemenea, a fost indisponibilizată cantitatea de 6,56 metri cubi de material lemnos.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori din pădure și sustragerea de arbori tăiați din pădure.

 

Acțiunea a fost sprijinită de Ocolul Silvic Ploiești.

La percheziții au participat și jandarmi.
sursa: IJP Prahova