O probă de apă prelevată și analizată în vara lui 2023 de către DSP Prahova, al cărei rezultat a fost transmis la șapte luni distanță, pe 25 ianuarie 2024, a pus pe jar locuitorii orașului Câmpina.
Potrivit Hidro Prahova, apa de la robinetele câmpinenilor nu poate fi folosită la ora actuală, decât în scop menajer, din cauza depășirilor concentrației compușilor tetracloretena și tricloretena.
Citește mai multe detalii aici: ”Nu consumați apa din rețea!” Avertismentul Hidro Prahova pentru locuitorii din Câmpina
Joi seara la Primăria Câmpina a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în urma căruia municipalitatea a solicitat DSP Prahova să asigure urgent prelevarea celei de-a doua probe conform procedurii legale în vigoare, iar rezultatul să fie adus la cunoștința cetățenilor municipiului Câmpina în cel mai scurt timp, după comunicarea acestuia de către Institutul Național de Sănătate Publică prin DSP Prahova.
Comunicatul Primăriei Câmpina
La 25.01.2024, Direcția de Sănătate Publici Prahova a informat Primăria Municipiului Câmpina, operatorul Hidro Prahova S.A. si cabinetele medicale individuale ale medicilor de familie cu privire la faptul că o probă de apă prelevată în cursul anului 2023, mai exact la 26.06.2023, neconfirmată de o a două probă recoltată, conform procedurilor, până la data prezentă, a evidențiat neconformități în privința a doi compuși chimici – tetraeloretena și tricloretena, peste concentrația maximă admisă.
Cu acestă ocazie, informarea Direcției de Sănătate Publică Prahova a subliniat că există „efecte potențiale asupra sănătății în urma expunerii de lungă durata prin consumul de apă în concentrații peste concentrația maximă admisă, o perioada lungă de timp”.
În acest context, la 25.01.2024, loan Alin MOLDOVEANU, primarul municipiului, a dispus convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a hotărât ca Primăria Municipiului Câmpina să solicite operatorului de Hidro Prahova S.A., în regim de urgență, efectuarea diligențelor necesare pentru îndeplinirea măsurilor stabilite/impuse de către Direcția de Sănătate-Publică Prahova și informarea populației cu privire la neîncadrarea apei în parametrii de potabilitate. Printre primele măsuri se număra dezinfecția apei, dar și a conductelor aferente producției și transportului de apă potabilă.
Până la prelevarea celei de-a două probe în vederea confirmării/infirmării concentrației celor doi produși chimici, Direcția de Sănătate Public Prahova a recomandat «evitarea consumului de apă pentru băut, gătit și spălat
De asemenea, pentru stabilirea cu certitudine a potențialului risc la calitatea apei, Primăria Municipiului Câmpina a solicitat Direcției de Sănătate Publică Prahova să asigure URGENT prelevarea celei de-a doua probe, conform procedurii legale în vigoare, iar rezultatul va fi adus la cunoștința cetățenilor municipiului Câmpina în cel mai scurt timp, după comunicarea acestuia de către Institutul Național de Sănătate Publică prin Direcția de Sănătate Publică Prahova.
Deci bem apă neconformă de mai bine de 6 luni ??? Felicitări DSP…..
Pe cine intereseaza ce spune primaria ? Cine se mai uita in gura alora ? Propun ca din momentul in care ordinarii fac prelevare sa fie intrerupta furnizarea apei pina la ….eliberarea rezultatelor .
Cred că de asta ați scumpit o !!!
Rușine să vă fie!