Un copil din Buzău a amenințat că se sinucide dacă nu își recuperează contul de joc

0

Un copil din Buzău, al cărui cont pe care îl avea pe o platformă de jocuri a fost suspendat în urma unei dispute cu un alt minor, a amenințat că se sinucide. Reprezentanții site-ului au alertat imediat Interpol Washington, minorul fiind localizat de poliție.

Postarea Poliției pe Facebook:
Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid.
Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.
Fiindu-i imposibil să își continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a amenințat că se sinucide, dacă nu își recuperează contul de joc.
Reprezentanții site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar, după verificările făcute, a reieșit faptul că utilizatorul este din Buzău.
Cu ajutorul colegilor noștri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reușit identificarea minorului și înlăturarea stării de pericol.
Vă readucem aminte, dragi părinți, conform Legii nr. 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.
A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău