Percheziții în Prahova într-un dosar de vaccinări fictive. 35 de persoane, inclusiv asistenți medicali, duși la audieri

0

În această dimineață, procurorii fac percheziții la mai multe centre de vaccinare din Prahova. Anchetatorii au deschis un dosar penal privind vaccinări fictive în mai multe localități, inclusiv în comuna Ciorani.

UPDATE Cominicatul IJP Prahova:

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziții domiciliare, toate în județul Prahova, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid.

Activitatea vizează un centru de vaccinare și patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestor entități.

Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

Cu această ocazie vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspectilor.

La activitatea menționată participă polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Prahova.

Știrea inițială:

Peste 30 de persoane implicate vor fi aduse la audieri.

Printre acestea se numără asistenți medicali, dar și cei care au primit certificat de vaccinare, deși nu s-au imunizat.

Cei mai mulți au folosit certificatul verde pentru a călători în străinătate.

Se pare că asistenții medicali se foloseau de ștampila medicului responsabil al centrului pentru a elibera documentul fals care atesta imunizarea împotriva COVID-19.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău