Ministerul Educației și Cercetării: A crescut numărul unităților de învățământ unde predarea are loc numai online

Ministerul Educației și Cercetării a prezentat, joi, situația, la nivel național, cu privire la dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Potrivit datelor oficiale, joi, la nivel național, 12.981 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1), respectiv participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Pe 11 septembrie, numărul unităților școlare incluse în acest scenariu era de 12.610 de unități de învățământ.

În scenariul 2 (S2), la nivel național erau 4.375 de unități de învățământ. În acest scenariu participarea este zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. La data de 11 septembrie, 4.892 de unități de învățământ erau într-o astfel de situație.

În scenariul 3 (S3) sunt 300 de unități de învățământ la nivel național. Aici, preșcolarii și elevii participă la activități/lecții numai online. La data de 11 septembrie, în acest scenariu erau 238 de unități de învățământ.

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

Citește și: Lista școlilor și grădinițelor din Prahova care rămân închise pe 14 septembrie. Elevii vor face orele online

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596