Școlile din Ploiești se pregătesc de scenariul roșu. Adresa transmisă de Inspectoratul Școlar Prahova. FOTO-Document

Rata de infectare covid la Ploiești a ajuns la 2,9 cazuri la mia de locuitori, fiind o chestiune de zile până când municipiul va trece la scenariul roșu.

Inspectoratul Școlar Prahova a transmis încă de săptămâna trecută școlilor din Ploiești o adresă prin care solicită convocarea Consiliilor de Administrație în care să fie analizat scenariul care poate fi aplicat dacă rata de incidență va depăși 3 cazuri active covid la mia de locuitori.

Citește și Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

De asemenea, inspectoratul solicită și consultarea asociațiilor de părinți înainte de a transmite propunerile.

Reamintim că săptămâna trecută prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a anunțat în emisiunea Observatorulph.ro LIVE ce măsuri vor fi luate dacă Ploieștiul ajunge în scenariul roșu.

Citește și Cum poți intra în direct, pe internet, cu medicul Alin Scarlat. Avantajele consultației online

Acesta a precizat că odată depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, școlile din Ploiești nu vor intra obligatoriu în scenariul roșu, în care elevii să învețe exclusiv online.

”În situația nedorită în care în Ploiești se va depăși pragul de 3 cazuri active de coronavirus la mia de locuitori vom lua măsurile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, însă nu imediat, ci după 48, poate chiar 72 de ore pentru ca populația să fie pregătită. Nu excludem ipoteza ca, în funcție de datele furnizate de DSP, școlile să nu intre direct în scenariul roșu, ci să începem treptat, cu scenariul galben” a declarat prefectul (detalii aici: VIDEO: Prefectul de Prahova anunță ce măsuri vor fi luate dacă Ploieștiul ajunge în scenariul roșu: ”Nu închidem neapărat toate școlile!”)

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău