Scumpire masivă a carburanților. Cu cât este ”ars” la buzunare un șofer care alimentează acum ”de 100 de lei”

De la începutul anului și până în prezent, carburanții s-au scumpit semnificativ la pompă. În timp ce companiile pun majorările de prețuri pe seama creșterii accizei de la 1 ianuarie și a scumpirii barilului de petrol, șoferii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare.

La Ploiești, cea mai ieftină benzină se vinde la stațiile Lukoil (5,18 lei/litru) și Petrom (5,21 lei/litru), în timp ce benzina premium costă între 5,33 lei la Lukoil și 5,96 la Mol.

Motorina a sărit demult de 5 lei, cel mai ieftin sortiment fiind comercializat de Lukoil – 5,26 lei/litru și Petrom – 5,28 lei/litru, iar cel mai scump fiind vândut de Mol – 5,74 lei/litru.

În noiembrie anul trecut un litru de benzină costa în medie 4,43 lei, iar unul de motorină 4,38 lei.

Un calcul simplu indică faptul că în prezent plătim cu mai mult cu 70 de bani decât acum trei luni.

Asta înseamnă că un șofer care alimentează de 100 de lei a pierdut un litru de carburant din cauza scumpirilor din intervalul respectiv.

Notă: Prețurile la carburanți din Ploiești au fost publicate conform celor afișate de comparatorul Consiliului Concurenței – monitorulpreturilor.info.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău