Fă-le loc și pietonilor! Trotuarele sunt pentru ei (FOTO)

1

O adevărată aventură este să faci slalom printre sutele de mașini parcate pe trotuarele din Ploiești. De cele mai multe ori constați că mașinile sunt pe trotuar, iar tu pe carosabil. Se poate și invers, dar cu o mică doză de bun simț, de respect reciproc.

”Nu sunt locuri de parcare…”, ”Stau și eu două minute…”, ”Nu-mi pasă, să se descurce fiecare cum poate…”, cam asta auziți în cazul șoferilor care parchează pe trotuarele din Ploiești.

Este adevărat că locurile de parcare sunt insuficiente, cum la fel de adevărat este că poți parca și cu puțină grijă, astfel încât să lași loc și pietonilor. Legea te obligă să o faci, însă știind că nimeni nu te sancționează, o lași cum ai chef, de cele mai multe ori blocând complet trotuarele. Important este să nu treacă vreunul, să îți zgârie mașina.

Puțini se gândesc la copiii și bătrânii care sunt nevoiți să circule pe carosabil. Nu de puține ori am văzut mame sau buni cu cărucioare, persoane cu dizabilități, în general oameni care ar trebui protejați, nu expuși pericolelor.

În paralel cu eliminarea ”târgurilor auto” neautorizate, mai multe zone din Ploiești fiind ocupate de mașinile samsarilor, demarăm alături de icars.ro și această campanie, în care mizăm atât pe sprijinul IPJ, cât și pe cel al Poliției Locale.

În această campanie sunt vizate și mașinile parcate la colț de stradă, care obturează vizibilitatea în intersecții și care au fost la originea multor accidente. Așteptăm în continuare imagini de la cititorii noștri, pe care le vom publica zilnic, cu speranța că vom vedea în sfârșit și amenzi aplicate în toate cartierele Ploieștiului nu doar pe 2-3 străzi din centru orașului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Eu am bebelus pe care l plimb cu căruciorul. Și trebuie sa ies cu carutul in fata mașinilor de pe strada pt ca nu am loc sa trec de mașinile parcate pe trotuar. Este o lipsa de bun simt și atenție la nevoile celorlalți crasa! Oare cei cu mașini nu or fi având și ei copii.. nepoți? Nu mai zic de o persoana cu handicap..acela cum sa circule? Nesimțire

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău