banesti.JPG

Când e vorba de cheltuire a banului public, unii primari dau dovadă de o generozitate exagerată, taxată de inspectorii Camerei de Conturi Prahova.

 

 Astfel, în comuna Bănești au fost descoperite mai multe abonamente de telefonie mobilă la persoane care nu erau angajate ale Primăriei din localitate. Prejudiciul calculat a fost în valoare de peste 25.000 de lei.

 "U.A.T.C. Băneşti a înregistrat nejustificat pe cheltuieli şi a efectuat plăți fără bază legală în sumă totală de 25.262 lei, prin decontarea unor abonamente şi servicii de telefonie mobilă pentru numere de telefon neidentificate la personalul din cadrul entităţii, fiind calculate majorări de întârziere în sumă totală de 9.005 lei", se arată în raportul Curții de Conturi.

 În schimb, în comuna Adunați, angajații primăriei au primit prime pentru Paști, 8 Martie, dar și pentru ziua de 24 ianuarie, atunci când  se serbează Unirea Principatelor. Auditorii au calculat sume de bani achitate nelegal angajaților în valoare de peste 10.000 de lei, dar și 12.000 de lei bani acordați pentru ținută.

 

Reamintim că mai mulți angajați ai primăriei din comuna Bertea și-au decontat cheltuielile de transport doar pentru că s-au deplasat de la o instituție la alta care aveau sediile în aceeași clădire, valoarea prejudiciului fiind evaluată la 9.000 de lei.

 

Info Prahova
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Populația din Prahova în scădere - ultimele date statistice

Populația cu domiciliul în județul Prahova la 1 ianuarie 2017 a fost de 804158 locuitori, din  care  389882  bãrbați  (48,5%)  şi  414276  femei  (51,5%).  Cele  trei  componente  ale  dinamicii  populației – natalitatea, mortalitatea şi migrația au dus la diminuarea populației cu domiciliul în...