scandal cl

În cadrul ședinței extraordinare desfășurate astăzi în Consiliul Local s-a pus problema preluării mărcii Petrolul de către C.S. Petrolul 52 acțiune care a fost blocată de Direcția Economică și Juridică. 

 

Deși proiectul a fost înaintat către Direcția Juridică și Economică în urmă cu trei zile, astăzi, reprezentanții instituției au spus că nu sunt siguri de legalitatea concesionării mărcii și că acest aspect va fi stabilit la o ședință viitoare. Atât primarul Adrian Dobre, reprezentanții suporterilor Petrolului dar și alte persoane prezente la ședință s-au arătat indignați de faptul că nu se poate stabili astăzi soarta Petrolului, în condițiile în care duminică urmează să înceapă campionatul. Dacă Petrolul nu va avea marcă înregistrată până atunci nu va putea intra în competiție.

Pentru a evita acest lucru, Primarul Adrian Dobre a dispus amânarea ședinței până la ora trei, timp în care toate autoritățile vor avea ocazia să examineze condițiile de concesionare a mărcii.

Spiritele s-au încins iar o parte dintre cei prezenți au cerut demisia șefei de la Direcția Juridică. Fiind o situație critică pentru clubul sportiv, în cadrul ședinței a luat cuvântul Mircea Dridea, poate cea mai marcantă figură a sportului prahovean.

"Copiii ăștia care sunt în fața mea și a dvs doresc ca poimâine să intre pe teren echipa care poartă numele de Petrolul. Eu înțeleg care este legislația , dar ei doresc ca echipa să se numească Petrolul, doresc ca echipa să poarte un ecuson. Am găsit un rând de echipament vechi de la difunctul club pe care scrie Petrolul. Nu putem juca cu el, trebuie să jucăm cu un echipament donat de un club. Ar fi bine să țineți minte că echipa este a orașului, nu a dumneavoastră și că atunci când dezbrăcați haina politică va așteptăm să fiți suporterii noștri. Dorim ca provizoriu, până în iarnă, să putem juca sub denumirea de Petrolul iar problemele legate de concesiune și marcă să fie rezolvate pe parcurs. Noi am dori azi, mâine, ne-am fi dorit de ieri. Este vorba despre denumire, firma care a dat faliment se numea SC FC Petrolul SA. Vrem să dăm la o parte SC pentru că nu suntem societate comercială, SA pentru că nu suntem societate pe acțiuni, și dacă vreți și FC pentru că momentan nu suntem club de fotbal. Petrolul trebuie să existe pentru toți ca Petrolul Ploiești" a declarat Mircea Dridea. 

Acesta a mai spus că spre deosebire de CSM, Petrolul Ploiești are o vechime de 90 de ani, nu de 9 și că de aici nu se cer bani, ci doar dreptul de a purta numele clasic al echipei.

Fanii Petrolului amenință că dacă până diseară problema nu va fi rezolvată, vor ieși în stradă să protesteze.

 

 

 

 

 

Eveniment
  • Joi, 19 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

BNS va declanșa de luni proteste la Ploiești

Principala nemulțumire care va conduce la declanșarea de proteste, inclusiv la Ploiești, o reprezintă decizia guvernanților de a trece în sarcina angajaților a obligației de plata a dărilor către...