gradinita 38 ploiesti

Este vorba de Grădinița 38 din Ploiești, de pe strada Poștei, cu program prelungit, unde DSP Prahova a efectuat o vizită pentru a vedea stadiul remedierii deficiențelor constatate ulterior. Concluzia? Clădirea prezintă în continuare factori de risc.

 

Mai exact, se arată în adresa DSP Prahova, clădirea prezintă fațada deteriorată, bucăți din tencuială fiind desprinse, iar numărul de preșcolari înscriși (155) este mult prea mare comparatic cu suprafața clădirii. Una dintre sălile de curs, de exemplu, a avut destinația de depozit de pături. Într-o altă sală, în loc de 10 elevi sunt 21., iar în altă încăpere, sunt 20 de copii deși ar fi trebuit să fie numai 10. De altfel, la începutul anului școlar 2015 -2016, grădinița a fost găsită cu numeroase deficiențe.

În ciuda faptului că remedierile ar fi trebuit să fie realizate în termen de 7 zile, acest lucru nu s-a întâmplat. Iar controlul DSP nu a fost singurul. O altă verificare a venit din partea ARACIP.

Soluția propusă vizează mutarea a două grupe de preșcolari. în caz contrar, grădinița urmează să fie închisă în lipsa autorizației de funcționare.