Angajații de la TCE Ploiești au protestat, vineri, nemulțumiți de situația societății de transport în comun, dar și de efectele Ordonanței trenuleț. Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a solicitat conducerii TCE Ploiești reducerea cheltuielilor cu 22%, dar și reducerea personalului TESA, supradimensionat.
Angajații TCE au pichetat, vineri, sediul Prefecturii Prahova și al Primăriei Ploiești, nemulțumiți de situația de la TCE, societatea de transport al cărui acționar majoritar este Consiliul Local Ploiești. (Detalii AICI).
Liderii de sindicat au avut o întrevedere cu primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu (independent).
Angajații de la TCE Ploiești și-au expus doleanțele cu privire la situația în care se află TCE Ploiești, respectiv pierderea eșalonării cu ANAF.
Reducerea cheltuielilor la TCE Ploiești
„Executivul ploieștean a ascultat poziția sindicaliștilor, însă primarul Mihai Polițeanu s-a arătat tranșant cu privire la necesitatea imperioasă a adoptării unui plan de reorganizare a TCE și de reducere a cheltuielilor cu aproximativ 22%.
Acesta a precizat că ploieștenii nu trebuie să suporte servicii de transport nemulțumitoare și că merită un transport urban de calitate, aliniat unui municipiu de talia Ploieștiului.
A exemplificat prin faptul că alte orașe au cheltuieli de 3 ori mai reduse decât Ploieștiul pentru acest serviciu public, iar calitatea serviciilor și a materialului rulant este net superioară
Totodată, a arătat că TCE Ploiești se află într-o situație financiară dezastruoasă, cauzată și de managementul defectuos.”, se precizează în comunicatul Primăriei Ploiești.
Primarul Ploieștiului a anunțat, încă de miercuri, că a solicitat conducerii TCE un plan de reorganizare a societății. (Detalii AICI).
Plan de reorganizare și reducerea personalului TESA de la TCE
„Primarul Mihai Poliţeanu a explicat că, în urma verificărilor și analizei derulate cu privire la activitatea TCE Ploiești, a solicitat conducerii acestei societăți luarea următoarelor măsuri urgente de reabilitare ce ar trebui incluse în planul de reorganizare:
- Reducerea personalului supradimensionat existent în structura TESA a societății;
- Prezentarea unor raportări reale ale numărului de kilometri efectuați de către autovehiculele care deservesc transportul public local, deoarece din verificările realizate au fost constatate multe neconcordanțe;
- Reducerea sau eliminarea contractelor păguboase;
- Atitudine pro-activă pentru încheierea de contracte cu firmele private care își doresc serviciile TCE pentru transportul angajaților și care până acum au fost ignorate”, a anunțat primăria Ploiești.
„Management serios și un control riguros al banilor publici”
„Primarul Mihai Polițeanu a mai precizat că municipalitatea a inițiat deja modernizarea transportului urban.
În prezent, se implementează proiectul care prevede achiziția a 22 de autobuze noi, nepoluante, implicit 22 stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă.
Pentru transformarea și eficientizarea acestui serviciu public, esențial pentru ploieșteni, este însă necesar un management serios și un control riguros al banilor publici”, a precizat sursa citată.
TCE Ploiești a pierdut eșalonarea la ANAF
Situația de la TCE Ploiești este extrem de gravă. Societatea de transport în comun a pierdut eșalonarea la ANAF.
În cel mai sumbru scenariu, în cazul în care reeșalonarea datoriilor la ANAF nu va fi reluată, există riscul de blocare a conturilor societății și implicit blocarea activității de la TCE Ploiești. (Detalii AICI).