Mai mulți ploieșteni au reclamat, miercuri seară, dar și joi dimineață, că aerul este insuportabil în mai multe zone ale orașului. În răspunsul transmis la redacție, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Prahova a susținut că „a fost înregistrată o creștere a valorilor momentane (30 min.) pentru hidrogen sulfurat (H2S)”.
Mai mulți ploieșteni au semnalat, miercuri seară, dar și joi dimineață, că aerul este irespirabil în mai multe zone ale orașului.
Citește și: Cocktail de dioxid de azot, benzen și dioxid de sulf la Ploiești: „Miroase îngrozitor a gaze în zona de sud a Ploieștiului”
Pe site-ul calitateaer.ro nu erau prezentate date la mai mulți indicatori, în timp ce pe site-ul Primăriei Ploiești, pe secționea monitorizare calitate aer, în mai multe microstații aerul figura ca fiind „extrem de rău” și „rău”, la indicatorul dioxid de azot, benzen și dioxid de sulf.
Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Prahova.
În răspunsul transmis, APM Prahova susține că, „pentru data de 18.09.2024 la ora 21.30 în stația operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA – Rafinăria Vega Ploiești – ATM Construct a fost înregistrat ă o creștere a valorilor momentane (30 min) pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S)”
„Ori de câte ori sunt înregistrate tendințe de creștere /creșteri punctuale ale valorilor măsurate în stațiile operatorilor economici, precum și depășiri ale valorilor limită, APM Prahova informează Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova în vederea luării măsurilor în conformitate cu competențele legale ale acesteia”, mai precizează APM Prahova.
Cu privire la datele înregistrate de microstațiile amplasate de Primăria Ploiești, APM Prahova susține că „nu se poate pronunța cu privire la valorile înregistrate”.
Mai mult, APM Prahova menționează valorile zilnice privind calitatea aerului sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea „Monitorizarea calității aerului – Municipiului Ploiești”, unde, surpriză sau nu, nu există depășiri la valorile maxime admise.
APM Prahova poate fie desființată fără probleme, oricum nu fac nimic, sunt ca o căpușa pentru județ.
Nu stiu de ce nu-i face nimeni plangere penala directorului AMP Prahova, ca si celorlalti conducatori ai institutiilor inplicate in monitorizarea calitatii aerului, pentru infractiuni contra sanatatii publice?