- Publicitate -

Cum arată Parcul Brazi Conacul Nicolau. Pe când așa un parc și la Ploiești?

Data:

Parcul Conacul Nicolau, din comuna prahoveană Brazi, depășește cu mult standardele parcurilor din orașe. Văzut de sus, parcul de la Brazi pare, și chiar este, o oază de relaxare pentru oricine intră în el.

- Publicitate -

Brazi este cea mai bogată comună din Prahova, și are și cel mai scump parc din mediul rural din județ. Investiția, care a costat bugetul comunei 5,5 milioane de euro, dă clasă Parcului Municipal Vest din Ploiești, construit parțial cu fonduri europene.

Chiar și acum, la trei ani de la inaugurare, Parcul Brazi este peste cel din Ploiești care se degradează pe lună ce trece prin nepăsarea autorităților.

Parcul se întinde pe o suprafață de aproape 13 hectare, are numeroase locuri de joacă și terenuri de sport, dar și o zonă comercială.

- Publicitate -

Atracția parcului este, fără îndoială, un lac artificial care se întinde pe aproape două hectare, dotat cu un ponton, unde se pot închiria bărci și hidrobiciclete.

Cum se anunță vreme frumoasă, la Parcul Conacul Nicolau de la Brazi sunt așteptați vizitatori în număr mare. Nu numai locuitorii comunei se bucură de acest loc de agrement, dar și mulți ploieșteni preferă să meargă aici cu familiile pentru că, spun ei, „Este de departe cel mai ofertant parc din zonă, nu găsim în Ploiești așa ceva…”

Sursa video: Facebook Iulian Mihai

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. Sa mergeti si in Parcul Romanescu din Craiova – o frumusete! Nu se plateste parcare ca la Ploiesti – Parcul Bucov – iar daca mergi in Parc, vizitarea Gradinii Zoologice nu costa niciun ban! Cat de mare este Parcul Romanescu din Craiova si de 50 de ani nu are decat o carciuma, nu 10-20 de carciumi ca la Parcul Bucov – un parc neterminat al primariei Ploiesti!

  2. o mica precizare: lacul este NATURAL , s-a creat prin excavarea la adincimea calculata ( pana in lentila de argila ) si este alimentat doar din izvoarele subterane naturale.in perioade de seceta intensa ( hidrologica si pedologica) nivelul apei scade dar niciodata nu a secat. Din 1995 cind am vazut terenul acesta prima oara si pana la executie acolo a fost doar o mlastina. In perioade de ploi intense nivelul creste si excedentul se revarsa in paraul Leaotul contribuind astfel la mentinerea biodiversitatii pe acest curs de apa ( artificial din acte).

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -