- Publicitate -

Reacția consilierilor locali la adresa lui Volosevici în scandalul legat de prelungirea împrumutului BCR. Prefectura Prahova a declarat hotărârea ilegală

Vestea că Prefectura Prahova recomandă Consiliului Local anularea hotărârii cu privire la un nou adițional la contractul de împrumut cu BCR nu a rămas fără ecou. Consilierii locali PNL consideră că „este inadmisibil să fie mințiți, dezinformați sau să afle din presă despre acțiunile Executivului ploieștean”, în timp ce aleșii de la Prahova în Acțiune au lansat un nou apel la adresa primarului Volosevici.

Din start trebuie precizat că situația a fost expusă în premieră de ziarul Incisiv de Prahova, la scurt timp după ce aleșii locali ploieșteni au aprobat HCL 463/05.10.2022, dată la care Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Ploiești, dar și din partea BCR, însă până la această dată nu am primit niciun răspuns.

Hotărârea, așa cum este de altfel publicată pe site-ul Primăriei Ploiești, viza prelungirea perioadei de trageri cu 1 an de la 20.09.2022 la 20.09.2023. Este vorba fix despre contractul de împrumut cu BCR pentru suma de 34.013.308,36 de lei, încheiat în 2019 de fostul primar Adrian Dobre, sumă necesară pentru susținerea co-finanțării la proiectele cu fonduri europene.

Citește și: ”Cei 27 de primari ai Ploieștiului” au votat ca fazanii o hotărâre dubioasă susținută de Andrei Volosevici – Documente

În textul hotărârii aprobate de aleșii locali în ședința din 5 octombrie 2023 există mențiunea că „restul clauzelor contractuale rămân nemodificate”, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Citește și: Ce a creat primarul Andrei Volosevici cu un Adițional și un Referat? Mari probleme, nu doar pentru oraș

Prefectura Prahova recomandă Consiliului Local Ploiești să anuleze HCL 463/05.10.2022, pe motiv că a fost adoptată „cu încălcarea prevederilor legale în materie”, în caz contrar „hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ”.

Citește și: Manipulați de primarul Andrei Volosevici, consilierii locali au votat o hotărâre. Astăzi, prefectura le cere să o anuleze. Consecința: Ploieștiul se apropie de colaps

Grupul consilierilor locali PNL: „Este inadmisibil ca membrii Consiliului Local să fie mințiți, dezinformați sau să afle din presă despre acțiunile Executivului ploieștean”

Este inadmisibil, de asemenea, faptul că în ședința  Consiliului Local din 5 octombrie a.c. nu au fost prezentate consilierilor toate documentele înainte de a vota HCL- ul de prelungire a perioadei de utilizare a creditului BCR (în mapa de lucru a consilierilor locali nu a existat contractul de prelungire despre care dvs spuneți că fusese deja semnat în data de 20 septembrie 2022). Este inadmisibil ca membrii Consiliului Local să fie mințiți, dezinformați sau să afle din presă despre acțiunile Executivului ploieștean.

Trebuie să înceteze acest mod de lucru al primarului Andrei Volosevici de a convoca ședințe “de îndată“ cu doar 15-20 minute înainte, timp total insuficient pentru analizarea tuturor documentelor.

În prima ședință a Consiliului Local vom solicita explicații primarului Andrei Volosevici atât despre evoluția creditului BRD, cât și despre faptul că toți consilierii locali au fost mințiți/ dezinformați și vom solicita demiterea persoanei care ar fi trebuit să comunice decizia Prefecturii Prahova și nu a făcut-o.

George Botez, consilier local: Nu există niciun fel de transparență din partea primăriei Ploiești, iar aceasta este consecința

„În primul rând noi, consilierii locali, trebuie să aflăm motivele de nelegalitate. Până în acest moment, nimeni nu ne-a adus la cunoștință care sunt acestea. În momentul în care o să le aflu, o să pot să vă ofer un punct de vedere corect fundamentat, în cunoștință de cauză.

Pe de altă parte, țin să subliniez că situația era de anticipat. În momentul în care ești convocat la ședință cu nouă minute înainte de ora de începere, în momentul în care nu ai acces la documentele care fundamentează hotărârile decât în timpul ședinței, era o chestiune de timp până când să apară și o astfel de situație.

Nu există niciun fel de transparență din partea primăriei Ploiești, iar aceasta este consecința.

Uitați-vă la haosul și lipsa de profesionalism cu care este abordată problema termiei. Nici astăzi nu a fost finalizată construirea Centrului de Radioterapie destinat pacienților oncologici, fonduri europene de sute milioane sunt pe punctul de a fi pierdute, și lista e, din nefericire foarte lungă.

În acest momentul, singurul care poate lămuri situația este primarul municipiului Ploiești. Cred că este un subiect care este cel puțin la fel de important precum acela al deschiderii unei casierii, și merită o conferință de presă în care să lămurească oamenii cu ce se întâmplă”.

Prahova în Acțiune: Apel către primarul Ploieștiului

Prahova în Acțiune a transmis un punct de vedere comun al consilierilor locali Alexandru Ștefan si Cristian-Ionel Ionescu, având în vedere informațiile din spațiul public, precum și adresa nr. 17952 din 15.12.2022 a Prefecturii Prahova, în care se stipulează clar faptul ca HCL nr. 463/2022 a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legale.

„Consilierii Prahova în Acțiune NU au votat Hotararea nr. 463 din 2022, iar considerentul pe care l-am avut în vedere a fost timpul extrem de scurt pe care l-am avut de la primirea documentației până la momentul votului. Dorim de asemenea să tragem un semnal de alarmă cu privire la practica excesivă pe care executivul o adoptă cu privire la convocarea ședintelor de îndată, ședinte ce pun în imposibilitate consilierii locali să parcurgă documentațiile necesare unui vot în consiliu local.

Constatăm cu regret faptul că, în ciuda nenumăratelor interpelări pe care le-am avut în decursul anului 2021 cu privire la întoarcerea atenției executivului asupra proiectelor europene DEJA selectate pentru finanțare, ne aflăm astăzi în situația critică în care marea lor majoritate riscă să fie pierdute. De asemenea, am dori să precizam că, până la acest moment, executivul nu a răspuns la clarificările pe care consilierul Alexandru Stefan le-a solicitat la ultima ședință ordinară cu privire la Hotărârea nr. 463 din 2022.

Ținând cont de situația creată, considerăm încă o dată că aceasta este rezultatul unui conflict care pare interminabil între majoritatea PNL-USR din Consiliul Local și Primarul Ploieștiului, conflict din care doar ploieștenii au de suferit. Domnule Primar al Municipiului Ploiesti Andrei Liviu Volosevici, vă rugam, din nou, să lăsați orgoliile personale, disputele politice și tensiunile artificial create și să vă intoarceți atenția către Ploiești.

Între „Nu comentez” și „voi transmite un punct de vedere în scris”

Viceprimarul municipiului Ploiești, Anca Popa, (USR) ne-a comunicat, printr-un mesaj scurt că: „Nu sunt în măsură să comentez”.

Mult mai deschis s-a arătat consilierul local Mihai Tonsciuc, exclus din USR, care ne-a comunicat telefonic că ne va transmite un punct de vedere în scris, punct de vedere pe care însă nu l-am primit.

UPDATE După apariția articolului, consilierul local Paul Palaș ne-a contactat și ne-a oferit un punct de vedere. ,,Hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată și și-a produs efectele, prin urmare, la acest moment nu poate fi anulată, ci doar modificată. Sperăm să găsim cele mai bune soluții să rezolvăm problema”, a precizat Paul Palaș, consilier local ALDE.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Oamenii ascunși ai primarului Volosevici – plătiți din bani publici, dar cu numele și competențele ”la secret”

Cabinetul Primarului Municipiului Ploiești a funcționat și funcționează ca o agenție de plasare a forței de muncă (foarte) bine plătită pentru cei care aspiră...

Primăria Ploiești vă invită la dezbatere publică pe tema stabilirii bugetului pe 2023

Primăria Municipiului Ploiești îi invită pe toți cei interesați la întâlnirea de dezbatere publică privind următorul proiect de act normativ: Proiectul de buget al...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...

Un elev al Școlii de Subofițeri din Boldești este multiplu campion național la Powerlifting

Printre elevii de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu’’ Boldești se numără și Moise Gheorghe. Tânărul, în vârstă de...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -