Primăria Ploiești confirmă situația critică de la TCE Ploiești. Salariile întârziate ale angajaților vor fi plătite luni

0

Primăria Ploiești a anunțat că a făcut demersuri la Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) pentru deblocarea conturilor S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești. Municipalitatea își cere scuze că salariile angajaților pentru întârzierea salarială, însă a dat asigurări că banii vor fi virați luni, 17 ianuarie.

Situația critică de la TCE Ploiești a fost generată de datoriile mai vechi ale TCE către ANAF. Societatea de transport, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești nu a mai reușit să respecte termenele pentru eșalonarea datoriilor, fapt pentru care a fost dispusă măsura popririi pe conturi.

Citește și: TCE Ploiești are datorii de 28 de milioane de lei la ANAF. Cum a ajuns în această situație de criză

Primăria Ploiești a anunțat că a reușit să achite o parte din datoria în cuantum de 28 de milioane de lei către ANAF și dă asigurări că drepturile salariale care nu au putut fi achitate vor fi virate luni, 17 ianuarie.

Vineri, pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești nu s-a mai regăsit proiectul privind aprobarea decontului anual prin care Primăria Ploiești prin care municipalitatea se angaja să vireze suma de 15,9 milioane de lei, aferentă compensației cost/km pentru perioada aferentă anului trecut.

Citește și: TCE Ploiești nu poate plăti salariile. Are poprire pe conturi pentru datorii la ANAF

Comunicatul Primăriei Ploiești

Municipalitatea a achitat deja o parte din sumele restante și, astfel, s-a suspendat acțiunea de executare silită a societății amintite, care înregistra o datorie de 28 de milioane de lei către A.N.A.F.

Astfel, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, îi asigură pe salariații S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești că își vor primi drepturile salariale, în cursul zilei de luni, 17 ianuarie 2022.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, cere scuze, pe această cale, angajaților operatorului de transport public urban pentru întârzierea salarială.

Datoriile municipalității către S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești sunt restante din anii precedenți, actuala administrație publică locală reușind să găsească soluții și să acopere, în cursul anului trecut, o parte dintre acestea.

Primăria municipiului Ploiești este preocupată, în continuare, de situația acestui operator public și va face toate eforturile și demersurile legale pentru stingerea, treptată, a acestor datorii”.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău