SGU, gaura neagră din bugetul Ploieștiului. Are datorii de 15 milioane lei la ANAF, dar are 31 de șefi și plătește conducerea regește UPDATE

2

Societatea Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, va scăpa greu de problemele acumulate în anii trecuți, cele mai mari restanțe fiind înregistrate la ANAF. Valoarea datoriilor la 31 decembrie 2020 era de peste 15,9 milioane de lei. Iar pentru o imagine de ansamblu, tot anul trecut, salariile directorilor și indemnizația membrilor CA s-a cifrat la 584.299 lei brut. Societatea are în organigramă nu mai puțin de 31 de posturi de conducere!

UPDATE Reacția conducerii SGU Ploiești:

Având în vedere că datele prezentate de dvs. sunt incomplete, vă aducem la cunoștință că în momentul de față, prin respectarea cu strictețe a angajamentelor asumate, am reușit să eliminăm o mare parte a datoriilor acumulate de societate în perioada 2012-2017, în prezent au rămas de achitat numai 4.195.226 lei, respectiv 15 rate lunare de eșalonare. De asemenea, vă aducem la cunoștință că la încheierea anilor fiscali 2019 și 2020 societatea noastră a raportat profit.

Planul de eșalonare a datoriilor a fost stabilit, atât pentru a asigura derularea activității societății, astfel încât aceasta să nu genereze probleme la nivel administrativ, cât și pentru a redresa societatea, în scopul păstrării locurilor de muncă ale salariaților.

Tototată, cheltuielile cu salariile angajaților nu au suferit modificări în ultima perioadă, în afară de cele stabilite de legislația în vigoare, majorarea salariului minim pe economie și a componentei corespunzătoare vechimii în muncă, respectiv și a fluctuației personalului direct productiv.

Director General,Alin Dănilă

Știrea inițială

Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local, nu este nici pe departe într-o situație fericită.

Datorii uriașe la ANAF

De-a lungul timpului, SGU Ploiești a fost la un pas de închidere de mai multe ori, cea mai gravă situație fiind înregistrată la începutul mandatului trecut când societatea s-a trezit în situația de a acumula o datorie enormă la ANAF. Situația s-a deblocat în 2017, prin reeșalonarea datoriilor.

Citește și: ANAF a acceptat eșalonarea datoriilor la SGU – FOTO document. UPDATE

La 31 decembrie 2020, datoriile SGU Ploiești se cifrau la peste 15,9 milioane de lei, cea mai mare parte a datoriilor fiind către ANAF (15.506.746 lei).

Pentru o imagine de ansamblu, trebuie precizat că anul trecut valoarea salariilor directorilor și membrilor CA a fost de 584.299 lei brut.

31 de posturi de conducere

Organigrama societății prevede 679 de posturi, din care 31 de conducere. Numărul mediu de salariați în 2021 este de 570, cheltuielile cu personalul înregistrând în 2020 o creștere de 10,33%, respectiv de la peste 19,9 milioane de lei la peste 22 de milioane de lei.

2 COMENTARII

  1. Și ne mai miram de ce scumpesc taxa pe gunoiul menajer?
    Toate societățile de stat oferă salarii nesimțite acordate posturilor de conducere în timp ce muncitorii primesc ce cade printre degete.
    Și dacă tot plătește fraierul de contribuabil majorările, de ce nu?
    Asa li se pare corect: 5 cu mapa, 2 cu sapa…

  2. SC Rosal se ocupa de gunoi menajer nu SGU.
    Nu mai sperati sa se indrepte ceva cu SGU suntem prea mici si interesele prea mari ca sa se mentina situatia actuala.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău