conturi-deblocate-sgu-ploiesti-adresa-anaf.jpg

Veste bună astăzi pentru angajații Servicii Gospodărire Urbană Ploiești. ANAF a eșalonat datoria SGU, societate aflată în subordinea Consiliului Local, pentru o perioadă de cinci ani.

ANAF a transmis o adresă la SGU prin care anunță „suspendarea executării silite”. Acest lucru va permite municipalității să vireze suma de 1,5 milioane de lei în contul SGU pentru plata salariilor.

Contactat telefonic, Ionuț Crețu, președintele Consiliului de Administrație al SGU Ploiești, a confirmat pentru Observatorulph.ro faptul că s-a reușit eșalonarea datoriilor SGU la ANAF, pe o perioadă de cinci ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Trebuie precizat că, din cauza blocării conturilor de la SGU, societatea, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești nu a mai dispus de lichidități pentru plata salariilor. Practic, dacă banii aferenți serviciilor prestate de SGU către municipalitate vor fi virați de mâine angajații ar putea să înceapă să primească salariile din luna august. 

O copie a adresei ANAF a fost transmisă și către Primăria Ploiești, astfel încât municipalitatea să ia la cunoștință faptul că de astăzi, conform documentului, conturile SGU nu mai sunt blocate.

Suspendarea popririi produce efecte chiar de astăzi. SGU a înregistrat o datorie către ANAF de 2,7 milioane de lei, la care se adaugă penalități de încă aproximativ 1,3 milioane de lei.

UPDATE Punct de vedere director SGU

În calitate de Director General al Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că astăzi, miercuri, 11.10.2017, planul de redresare financiară și cererea de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale ale societății noastre au fost aprobate de către ANAF Prahova, astfel încât, odată cu deblocarea conturilor bancare, Direcția Economică va proceda la plata salariilor aferente lunii august 2017 către angajații unității.

 În toată această perioadă, de la momentul la care am preluat mandatul provizoriu de management, am fost pus în situația de a găsi soluții urgente la probleme despre care nu am avut cunoștință, considerând că rezolvarea acestora are întâietate în fața acțiunilor de dezmințire a acuzațiilor publicate în diferitele articole de presă, menite a discredita acțiunile mele și societatea, împotriva stabilității și bunei desfășurări a activității SGU Ploiești S.R.L.

Pe această cale, țin să îi asigur pe angajații societății noastre că vineri, 13.10.2017, vor încasa salariul aferent lunii august 2017, iar în cursul săptămânii viitoare vor fi emise și salariile aferente lunii septembrie 2017. De asemenea, închei prin a mulțumi fiecărui angajat în parte pentru profesionalismul, înțelegerea și comportamentul complet asumat față de buna funcționare a societății, dovedite în această perioadă extrem de dificilă pentru dumnealor și familiile acestora. În fata dumnealor, mă înclin!

Director General, Ovidiu Negulescu

adresa-anaf.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Administrație
  • Marți, 18 Septembrie 2018
  • De Roxana Tănase

O nouă grevă spontană la SGU Ploiești - FOTO

Mai mulți angajați de la Compartimentul Spații verzi din cadrul SGU Ploiești protestează la această oră în curtea societății aflate în subordinea Consiliului Local Ploiești, nemulțumiți că până la...