- Publicitate -

Anchetă la Primăria Ploiești după ce funcția de director adjunct de la CSM Ploiești a fost ocupată fără concurs de juristul instituției, Melania Dragomir. Salariul aferent este de peste 9.900 de lei!

Povestea legată de postul de director adjunct la CSM Ploiești, funcție ocupată de Melania Dragomir, datează din 2018, după ce, printr-o hotărâre de Consiliu Local, a fost modificată organigrama instituției. La scurt timp, șefa Biroului Juridic, Melania Dragomir, a fost numită în funcția de director adjunct, dar fără concurs.

La doi ani de la numirea în funcția de director adjunct la CSM Ploiești a Melaniei Dragomir, Primăria Municipiului Ploiești se pare că a început să își pună semne de întrebare cu privire la legalitatea ocupării postului de director adjunct.

Numirea în funcția de director adjunct a avut loc în luna septembrie 2018, la câteva zile după ce, prin hotărâre de Consiliu Local, a fost aprobată o nouă organigramă la CSM Ploiești.

Astfel, prin hotărârea Consiliului Local, Biroul Juridic era transformat în Compartiment Juridic, Resurse Umane, urmând ca noua structură să fie condusă de un director adjunct.

În baza unui act adițional la contractul individual de muncă, invocându-se art. 41 din Codul Muncii, Melania Dragomir a devenit noul director al CSM Ploiești, asta în condițiile în care cel de-al doilea post de director adjunct de la CSM Ploiești a fost ocupat prin concurs.

Invocându-se hotărârea Consiliului Local, postul de șef Birou era transformat în director adjunct, totodată fiind modificat și nivelul salarizării, salariul de bază brut urmând să fie, la nivelul anului 2018, la peste 7.500 de lei, iar ulterior, un an mai târziu, potrivit site-ului CSM Ploiești, să ajungă la 9.984 de lei brut.

Cristi Nica, fostul director al CSM Ploiești: „M-am bazat pe oamenii din subordine”

Cristi Nica, fost director de la CSM Ploiești, în perioada în care a avut loc numirea în funcție a Melaniei Dragomir susține că își amintește despre subiect, având în vedere că acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după numirea sa în funcție.

„Numirea în funcția de director adjunct a avut loc la puțin timp după ce eu am preluat funcția de conducere la CSM Ploiești. La acea dată, după ce a fost modificată organigrama, prin hotărâre de Consiliu Local, persoanele de la Juridic și de la Resurse Umane, cele care au legea în mână, mi-au spus că numirea în funcția de director adjunct se poate face fără concurs, fiind vorba de o nouă organigramă. Eram la început și m-am bazat pe oamenii din subordine. De altfel nu era de competența mea să verific legalitatea, pentru că pe hârtie au existat și alte semnături. Am înțeles că Primăria a solicitat documente de la CSM Ploiești. Nu știu să vă spun cine a semnat raportul de specialitate, dacă era sau nu Melania Dragomir, dar cu siguranță au fost mai multe acte depuse la dosar, care în prezent sunt la CSM Ploiești”, ne-a declarat fostul director al CSM Ploiești, Cristi Nica, actualmente șef Birou Stadionul Ilie Oană.

Ștefan Grozea, directorul CSM Ploiești: „În opinia mea trebuia concurs”

Contactat telefonic, actualul director al CSM Ploiești, Ștefan Grozea, susține că, „prin hotărâre de Consiliu Local, „în 2018, postul s-a transformat din șef birou în cel de director adjunct”.

„A fost o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a modificat organigrama dar, din punctul meu de vedere postul putea fi ocupat provizoriu până la ocuparea lui prin concurs. În opinia mea postul este ocupat ilegal. Eu așa am găsit organigrama, care era stabilită cu mult timp înainte de a ocupa eu postul de director. Nu vreau să se înțeleagă că ar fi vorba despre vreun conflict. Este strict legat de modul de ocupare a postului, iar eu consider că trebuia organizat concurs”, a susținut Ștefan Grozea, care a precizat că „primarul Ploieștiului a solicitat documentele cu privire la această situație”.

Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului: „CSM este condus de primar”!

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, cel care are în atribuții în coordonarea activității de la CSM Ploiești, s-a arătat mirat de faptul că ar exista o anchetă la nivelul Primăriei Ploiești cu privire la modul în care a fost ocupat unul dintre cele două posturi de director adjunct la Clubul Sportiv Municipal Ploiești.

„De când a fost numit noul director nu mai am nici cea mai mică informație de ceea ce se întâmplă la CSM Ploiești. Nu știu ce se dorește, ce anume se vrea. Știu că au fost solicitate niște acte, dar mie personal nu mi s-a spus nimic. Eu știam că postul a fost de șef Birou Juridic și s-a transformat în director adjunct, prin modificarea organigramei, care a vizat și noi atribuții. La această oră, CSM Ploiești este condus de primar”, a susținut Cristi Ganea, viceprimarul Ploieștiului.

Am încercat, încă de săptămâna trecută, să obținem un punct de vedere din partea directorului adjunct al CSM Ploiești, Melania Dragomir, însă încercările au rămas fără sorț de izbândă. Ieri și astăzi, am încercat, din nou, să obținem un punct de vedere din partea directorul adjunct Melania Dragomir, însă, din păcate fără niciun succes. Până la urmă am obținut un punct de vedere.

„S-a pus în aplicare Hotărâre Consiliului Local Ploiești”, a precizat Melania Dragomir, directorul adjunct al CSM Ploiești.

Un punct de vedere am încercat să obținem inclusiv din partea primarului Ploieștiului, Adrian Dobre, însă nu am avut noroc nici de această dată.

Rămâne de văzut însă cum anume se va rezolva această dilemă legată de ocuparea unui post fără concurs la CSM Ploiești, invocându-se strict modificarea organigramei și transformarea postului din șef birou în director adjunct.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Percheziții marți dimineață în Prahova într-un dosar de șantaj, tăiere ilegală de arbori și furt de lemne

Mascații au descins marți dimineață la cinci adrese din Prahova într-un dosar  de tăiere de arbori, fără drept, furt de material lemnos și șantaj. UPDATE:...

Revin ploile și vijeliile în zona de munte. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. În zona de munte din Prahova este anunțat un nou val...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților?

Participați la protestele împotriva scumpirii carburanților?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Percheziții marți dimineață în Prahova într-un dosar de șantaj, tăiere ilegală de arbori și furt de lemne

Mascații au descins marți dimineață la cinci adrese din Prahova într-un dosar  de tăiere de arbori, fără drept, furt de material lemnos și șantaj. UPDATE:...

Revin ploile și vijeliile în zona de munte. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. În zona de munte din Prahova este anunțat un nou val...

Florin Piersic Jr., umilit pe internet: ”Ți-ai făcut tatăl de rușine. Arăți ca muma pădurii”. Reacția actorului

Florin Piersic Jr., unul dintre cei mai apreciați actori din România și fiul celebrului Florin Piersic, a fost umilit pe internet de o urmăritoare,...

Certificatul COVID al UE, prelungit cu un an, până la 30 iunie 2023

Parlamentul European şi statele membre au decis luni să prelungească cu un an, până la 30 iunie 2023, regulamentul privind certificatul digital COVID-19 al...

Imagini de la accidentul mortal produs pe DN 1, la Băicoi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că în această dimineață, pe DN 1 Ploiești-Brașov, în zona orașului Băicoi, județul Prahova, s-a...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -