Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

 

 

castel breaza

Locuitorii orașului Breaza nu au părut interesați de Castelul Brâncoveanu. Nici 20 de oameni nu au fost astăzi la protestul împotriva demolării imobilului cu o puternică semnificație istorică.

"Vrem istoria înapoi", "Trecutul este mândria prezentului" și "Breaza, trezește-te!" au fost mesajele scrise pe mai multe bannere de un grup de localnici din oraș, care au vrut să sensibilizeze în acest mod autoritățile locale în legătură cu soarta Castelului Brâncoveanu. Imobilul este de vânzare, iar prin oraș umblă un zvon că acesta urmează să fie demolat pentru a face loc unui supermarket.

 

Bannerele au fost întinse de protestatari în fața sediului Primăriei Breaza, dar și pe gardul care înconjoară ceea ce a mai rămas din moșia Cantacuzino, aflată acum în proprietate privată.

Protest pentru salvarea Castelului Brâncoveanu din Breaza

Susținătorii culturii din Breaza spun că, în cazul în care castelul va fi demolat, va dispărea odată cu el și un parc dendrologic în care sunt plantate specii rare de arbori.

Totuși, situația este destul de confuză în legătură cu acest conac. Reprezentantul pe plan local a Uzin Internațional, proprietarul Castelului Brâncoveanu, spune că terenul și clădirea sunt de mult timp scoase la vânzare, iar administrația locală, dacă ar fi vrut, ar fi putut să cumpere.

Pe de altă pare, purtătorul de cuvânt al Primăriei Breaza, Marian Goga, spune că proprietarul nu și-ar fi anunțat până acum intenția de a-l vinde.

 În condițiile în care autoritățile locale ar lua decizia de a cumpăra castelul, ar trebui să cheltuie o importantă sumă de bani, având în vedere că terenul în zona centrală a orașului se vinde cu 80 de euro metrul pătrat, iar moșia are o suprafață de 10.000 pătrați. La acești bani se adaugă, evident, și cheltuielile legate de restaurare.

 

 

 

 

Administrație
  • Marți, 15 August 2017
  • De Claudiu Vasilescu

SGU la un pas de grevă generală

Lupta pentru putere în SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti (SGU), nu a adus nicio schimbare în activitatea societăţii, poate una dintre cele mai criticate din subordinea Primăriei. Nu doar...