Deținem unele informații care ne confirmă în mod incert, faptul că Ministerul Muncii va anunța în curând faptul că, începând din anul 2030, ieșirea la pensie va deveni opțională odată cu împlinirea vârstei de 70 de ani. S-a ajuns la această decizie după ce a fost consultat cu atenție, studiul efectuat de un O.N.G. independent, pe o durată de aproape 15 ani. O.N.G.-ul a monitorizat îndeaproape traiul zilnic al unui segment considerabil de cetățeni care, deși nu au avut niciodată vreo ocupație, nici nu vor simți vreodată lipsa vreunei pensii.
Niciun reprezentant al unei autorității fiscale nu a solicitat până la momentul publicării, detalii despre studiul menționat. Întrebat fiind, ce crede despre asta, un reprezentant al O.N.G.-ului mai sus amintit, ne-a răspuns, cităm: “probabil ca nici nu o vor face până la pensie.”.
Talibanii din guvernul afgan s-au arătat extrem de îngrijorați de situația din Ucraina. Ei cer rezolvarea crizei, cităm „prin dialog și mijloace pașnice”. Emiratul Islamic al Afganistanului face de asemenea un “apel la reținere din partea ambelor tabere. Toate părțile trebuie să se abțină de la poziții care ar putea duce la creșterea violențelor.”
O instituție independentă, specializată în Cercetarea Alcoolismului Morbid și a Băuturilor Etilice Mondiale, pe scurt, CAMBEM, a publicat un raport din care reiese faptul, la prima vedere îmbucurător, că în ultimele două săptămâni, la nivel mondial a scăzut considerabil consumul uman de alcool etilic mono, dublu sau multi distilat.
Trebuie totuși să precizăm că acest rezultat este cauzat de fapt, de carențele apărute în transportul intra și extra comunitar al orzului și orzoaicei, ambele provenite în principal din Rusia și Ucraina, țări implicate, după cum știm, de aproape 50 de zile, într-un conflictul armat.
Întrebat fiind despre statisticile de mai sus, un reprezentant al guvernului taliban din Afganistan a declarat sub protecția anonimatului, că, cităm: “musulmanilor le este strict interzis consumul de alcool și deci, țara noastră nu este atât de afectată de acest fapt…pe cât este de afectată de desființarea culturilor de mac.”.
Un purtător de cuvânt al O.N.U. a declarat că președintele ales pe viață al Rusiei, Vladimir Putin și-a exprimat în mod vădit intenția dar și dreptul, din poziția sa de membru…de a se adresa reprezentanților națiunilor unite, de la pupitrul oficial al organizației.
Purtătorul de cuvânt al O.N.U. a mai declarat faptul că, în aceeași zi, Belarusul, Coreea de Nord, Eritreea, Siria și Rusia au solicitat acreditarea a câte 40 de delegați de fiecare, pentru a fi prezenți în plenul O.N.U. pe întreaga durată a luării de poziție a membrului.
Câteva înalte fețe bisericești au conchis, în urma unui conclav ad-hoc, întrunit în ziua de Lăsata Secului pentru Postul Paștelui și ținut la o pensiune de 5 margarete din Bucovina, faptul că fructele de mare cum ar fi: caracatița, crevetele, calamarul, crabul sau scoicile, nu pot fi consumate pe durata Postului Mare, în zilele când este “dezlegare la pește”.
Prelații au mai declarat, la finalul reuniunii, care s-a ținut cu ușile închise dar ferestrele deschise și care s-a întins pe mai bine de 3 zile, că produsele alimentare obținute din așa-zisele “fructe de mare” sunt considerate a fi “de dulce”.
Referitor la decizia clericilor, un bilolog marin a declarat că, cităm: “Dumnezeu n-ar mai fi El dacă le-ar interzice oamenilor să consume o ființă nevertebrată în Post, în timp ce i-ar încuraja să consume cu frenezie, carnea unui biet miel, la ieșirea din Post!” (n.r. în urma unor scrisori de protest primite pe adresa redacției, de la reprezentanții sexa si septuagenari ai organizației mirene “Enoriașii laici”, aceștia își exprimă indignarea față de cele declarate de biolog. Ei ne-au solicitat de asemenea în mod expres, cităm: “să publicați și numele de familie al necredinciosului”. În acest sens, ținem să precizăm faptul că biologul, nu se numește Marin).
La închiderea ediției, Nea Lică de la Cucuieții din Deal ne-a declarat în mod voluntar, faptul că el posedă unele reminiscențe nefericite despre post, repugnându-i total, motiv pentru care îl reneagă. Și-a motivat decizia irefutabila, prin rememorarea vădită a unei întâmplări din perioada sa jună, când, tânăr fiind desigur, s-a văzut nevoit să efectueze, din varii motive cauzate de o situație indezirabilă, stagiul militar obligatoriu; moment fortuit în care, forțat fiind de împrejurări pe care le pune pe seama unui, cităm: “oltean de apevist”, a trebuit să presteze munci specifice, cităm: “pă perimetru’ dă la gheazeu”.
Astfel, tânărul pe atunci Lică, s-a văzut nevoit într-o seară să acționeze, cităm: “dân cauză dă foame și dă sete” trebuind astfel, din motive independente de persoana lui, să, cităm: “frig unu’ dân godacii fătați d’o scroafă cu 3 saptămâni în urmă, deoarece fiind ș’atuncea dă caraulă pă pichet”.
Totodată el s-a văzut silit de împrejurări să ingurgiteze în mod inedit și, cităm: “o litră dă mitilic, dobândit pân metode ilicite dă la unu’ dă lucra pă la vopseluri de-am orbit v’o săptămână”, nevoit, pare-se, să treacă peste nefericitul incident, deoarece, cităm: “ieream în post, ce mai…” … am încheiat citatul.