Țara (România) arde, baba (Iohannis) se piaptănă și își ține pisica (Cîțu) în brațe

0

Ce înseamnă confortul psihic al lui „Mi se rupe. Termin mandatul și am plecat acasă… în partid!”…

Dacă președintele Iohannis se afla la primul mandat, sau dacă legea i-ar fi permis un al treilea mandat de președinte în fruntea țării, în mod sigur nu și-ar fi bătut joc de români așa cum o face zilele acestea.

După ce că ne aflăm în criza sanitară în care ne aflăm, după ce că ne luptăm în fiecare zi cu mizeriile specific românești, domnul președinte Iohannis, superior așa cum îl știm dintotdeauna, alege să-și bată joc de nervii românilor… sau măcar de ai acelora care mai au puterea să își îndrepte atenția spre reprobabila clasă politică aflată în fruntea țării.

Că toți sunt o apă și-un pământ, știm bine asta. E frustrant că suntem nevoiți să-i vedem și să-i ascultăm. Ei ne mint, noi știm că ei ne mint, ei știu că noi știm că ei ne mint, și, cu toate acestea zâmbesc să dea bine și clamează toți „binele României”.

Care bine? Al cui? Interesează pe vreunul altceva decât propriul buzunar și propriul orgoliu? Nu, pe absolut nimeni. Nici măcar președintele Iohannis nu pare interesat de altceva decât să-și protejeze prim-ministrul favorit, Florin Cîțu. Acesta, între noi fie vorba, deși părea o soluție pentru România atunci când a ajuns șef al guvernului, s-a dovedit a fi un om care nu are ce căuta nici măcar într-o instituție publică, darămite la conducerea unei țări?

Ce a demonstrat Florin Cîțu după atâta timp la conducerea guvernului

În septembrie, atunci când au ajuns în spațiul public vorbele lui Mișu Negrițoiu la adresa lui Cîțu, am avut o revelație. Da, avea mare dreptate!

Pentru cine nu cunoaște, Mişu Negriţoiu este fost CEO al ING Bank care a lucrat încă din 2006 cu Florin Cîțu, angajat atunci ca economist-șef ING, și trecut apoi șef al departamentului piețe financiare (2007-2011). Cîțu a fost îndepărtat din ING prin reorganizarea departamentului. Ulterior Cîțu a dat banca în judecată dar a pierdut procesul.

Despre actualul premier interimar, Mișu Negrițoiu comenta la o postare a lui Rareș Bogdan: M-ai intrebat odată de Cîțu. Am fost neutru, dar omul este un mic satrap. De-asta l-am și scos din bancă. Este f învechit. Nu știe să lucreze în echipă. Și chiar crede, că poate să facă orice!

Da, clar, lăsând la o parte cine este Mișu Negrițoiu, omul chiar are dreptate. Și acțiunile lui Florin Cîțu, care dealtfel i-au și atras antipatia colegilor de coaliție și au dus, ulterior, la demiterea lui, vin să demonstreze clar că vorbele lui Negrițoiu sunt adevărate.

Florin Cîțu nu știe să lucreze în echipă! Are cultul de sine, se vede deasupra a toți și toate. Și-a permis să demită miniștri invocând diverse motive mai mult sau mai puțin bazate, a călcat coaliția în picioare și apoi, precum un copil, s-a supărat când toți în jurul lui și-au luat jucăriile și au plecat. Adică, doar pentru că el este șeful guvernului, toată lumea trebuia să i se supună, nu? Nu vorbeam de o echipă, nu vorbeam de un guvern, nu vorbeam de interesul unei țări care, acum mai mult ca oricând, are nevoie de stabilitate politică. Era vorba doar și doar de ce și cum dorește Florin Cîțu, acest Superman al politicii românești.

Un astfel de om, care el în sine, aflat într-o poziție-cheie, poate destabiliza o țară întreagă prin mofturile lui, nu are ce să caute la conducerea guvernului. Este clar pentru oricine!

Ce fel de premier îi trebuie României acum

Acum, avem nevoie la conducerea guvernului de o persoană echilibrată, de un diplomat, de cineva care să fie în stare să scoată țara din criză. Avem nevoie de un om deștept, care pune interesul țării mai presus de al lui, personal.

Avem nevoie de un om, de un conducător adevărat în primul rând. Gata cu maimuțoii care-și urmăresc doar propriul interes și fac circ încordându-și mușchii de „supermani”.

Există așa ceva? Personal, din păcate nu cred că s-a născut încă omul capabil de așa ceva pentru România. Ar trebui iar să ne îndreptăm atenția spre răul cel mai mic. Dar, nu știu de ce, nici pe acela nu îl văd.

Ce face Iohannis cu propunerea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru?

Își bate joc mai tare de România și de români, asta face!

Se știe foarte clar că Dacian Cioloș (doar dacă nu cumva are un as în mânecă pe care nu-l cunoaște nimeni) nu are nicio șansă să formeze o majoritate parlamentară care să-l susțină. El este totuși președintele USR-PLUS.

Este ca în filmele cu proști. USR-PLUS a făcut coaliție cu PNL și UDMR și a intrat în guvern. Când Cîțu a început bullying-ul, și-a luat jucăriile și a plecat. Apoi s-a aliat cu PSD și AUR pentru a da jos guvernul din care a făcut parte.

Acum toți îi întorc spatele. Nimeni venit din sfera USR-PLUS nu are vreo şansă să formeze un cabinet. Mai multe şanse ar fi avut Kelemen Hunor…

Credeți că președintele Iohannis nu știe asta? Ba da, o știe foarte bine…

Și atunci de ce l-a propus pe Dacian Cioloș? Simplu… pentru că a putut. Pentru că, nefiind presat de eventualitatea unui viitor mandat, își poate permite să-și bată joc de o țară întreagă și să tragă de timp. El îl vrea pe Cîțu, asta e clar. Și va face orice ca să îl „reînscăuneze”.

Știe foarte clar că propunerea Cioloș va pica și atunci va putea să-l numească din nou pe protejatul său: Superman – alias Florin Cîțu.

Ce mai contează că țara e în colaps? Ce mai contează că am ajuns de râsul Europei? Ce mai contează că avem nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline? Domnul președinte, conducătorul nostru mult-iubit, își permite să se joace cu noi așa cum o face: cu superioritatea omului căruia nu-i ajungi nici cu prăjina la nas și care, în acest moment, poate face ce vrea.

Este evident că președintele Iohannis își pregătește terenul pentru întoarcerea în sânul partidului din care a plecat pentru a veni la conducerea țării. Pare că nimic altceva nu mai contează pentru el acum.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău