VIDEO-De ce nu sunt stațiunile de pe Valea Prahovei ca cele din Austria? Pentru că în Alpi n-ai fi avut curaj să faci asta

Regulile impuse de pandemia de coronavirus i-au făcut pe tot mai mulți români să-și petreacă vacanța de iarna în țara. Și cum Valea Prahovei este în continuare una dintre cele mai cunoscute și accesibile zone, turiștii au luat cu asalt și în acest weekend pârtiile din stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga.

În Prahova tocmai s-a încheiat un weekend în care mii de șoferi au fost blocați în trafic pe DN 1,  în care sute de oameni ai legii au încercat să-și facă datoria cum au putut mai bine, iar salvatorii montani au avut zeci de intervenții pe pârtii și în masivul Bucegi.

Comparațiile cu țările occidentale și stațiunile de schi din străinătate au curs și în aceste zile, iar nemulțumirile turiștilor sunt de înțeles, fiind dictate de experiențele fiecăruia. Însă o filmare distribuită duminică seara pe Facebook de un salvamontist prahovean m-a făcut să mă întreb: Și în Austria ați fi procedat la fel?

În imagini este surprins momentul în care un bărbat, care își ține de mână copilul, aruncă băutura din pahar într-o ambulanță venită pe pârtia Kalinderu din Bușteni, cel mai probabil pentru a acorda asistență medicală turist rănit.

Un salvamontist care a fost martor la întreaga scenă a încercat să aplaneze conflictul însă a sfârșit prin a fi apostrofat și bruscat de mai multe persoane care s-au solidarizat, justificându-și reacția: „Avem și noi copii mici și ne sperie copiii, e normal! (…) El vrea sa o bage pe pârtie?! Cine morții lui e?!”, aceștia fiind deranjați de intervenția echipajului SAJ.

Cu siguranță reacția protagoniștilor ar fi fost alta dacă în ambulanța care tocmai pleca de pe pârtie spre s-ar fi aflat o persoană apropiată.

În încheiere, vă propun să parcurgeți postarea făcută sâmbătă de Gondola Sinaia pe pagina de Facebook.


Solicităm în mod public un punct de vedere IPJ și IJJ Prahova.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. Sa ii faca dosarul …… ce l-a agresat pe salvamontist si a distrus echipajul de ambulanta prin aruncarea paharului de vin
    Comentariu cenzurat pentru cuvinte jignitoare

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău