Domnule primar Dobre, ce îl recomandă pe domnul Grozea director la CSM? Domnilor viceprimari Ganea și Pană aveți legătura, dacă domnul primar e timid

Liliana Băescu este unul dintre foarte puținii ploieșteni care voluntar, din pasiune, și-a dedicat ani din viață sportului de masă din Ploiești. Nimeni nu contestă că rezultatele obținute de secția de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal i se datorează în mare parte.

Cum are prostul obicei de a spune lucrurilor pe nume, și-a atras antipatia noului director al clubului, Ștefan Grozea. În buna tradiție de la Ploiești, a fost executată pentru că ”a comentat” împotriva unei decizii care afecta gimnastele pe care le coordonează.

Foarte interesant, o premieră chiar, este modul în care Grozea a ales să o trimită la plimbare pe cea mai performantă colaboratoare a clubului pe care îl conduce. Explicația sună ceva în genul: ”Doamna Băescu avea un contract de voluntariat expirat din decembrie. Nu poate ocupa funcție de conducere ca voluntar, pentru că așa spune legea”.

Antrenoarea a refuzat, punând o întrebare care, probabil, l-a blocat pe interlocutor: ”Dacă eu iau bani de la CSM înseamnă că nu mai fac nimic pentru comunitate”.

Trebuie să recunoașteți, este, cu adevărat un punct de vedere unic, excepțional, cel puțin pentru generațiile din segmentul: 35 ani – 55 ani, din Ploiești. Cum adică să muncești așa, aiurea, moca, pentru comunitate?

Toate punctele de vedere le aveți aici: Liliana Băescu, antrenorul coordonator al secției de gimnastică ritmică, s-a simțit umilită de șeful CSM Ploiești: ”Ne gândim să vă dăm niște bani”. Reacția lui Ștefan Grozea: ”O respect, dar nu încalc legea!”

Câteva cuvinte despre Liliana, o persoană pe care o cunosc în special ca urmare a pozițiilor clare, tranșante, pe care le-a luat pentru a-și proteja sportivele.

Este singurul om de sport din Ploiești, singurul coordonator de secție al CSM care a cerșit pentru sportivii săi. Liliana cerșit bani pentru medicamentele fără de care campioanele Ploieștiului nu ar fi putut trece peste durerile inimaginabile cauzate de antrenamentele intense pe care trebuie să le facă pentru a atinge aceste performanțe unice.

Asta deoarece CSM fie nu avea bani pentru ele, fie că direcționa bugete imense către cheltuieli aiuritoare. Nu uitați că doar într-o lună, CSM a contractat servicii transport către o firmă de proful echivalentul pacurgerii a peste 21.000 de kilometri! Adică echivalentul a jumătate din lungimea Ecuatorului, care are 40.074,99840 km (observatorulph.ro a dezvăluit această situație AICI)

Este prima antrenoare/coordonatoare de secție a clubului municipalității care a făcut apel public pentru colectarea de bani pentru ca sportivele sale să poată participa la competițiile în urma cărora au adus medalii Ploieștiului. Nu-mi amintesc o singură dată în ultimii ani când, oficial, festiv, primăria sau CSM să fi adus vreun semn de recunoștință acestor sportive minunate.

Deloc lipsit de importanță: Liliana este printre puținii oameni de sport care activează la CSM Ploiești și care nu și-a arogat niciodată meritele pentru rezultatele secției. Întotdeauna, în toate pozițiile publice, a vorbit despre gimnaste și despre antrenoarele acestora.

Probabil mai sunt și alte lucruri de spus despre ce reprezintă Liliana Băescu pentru antrenoarele și sportivele secției și cam ce fel de exemplu le oferă. Inclusiv prin acest gest, de a refuza sinecura pentru a intra în rândul lumii.

Eu cred că Ploieștiul, comunitatea noastră, are nevoie ca de aer de astfel de exemple. Cu atât mai mult, cu cât, în cazul Lilianei, ea se ocupa direct de copii.

Cred că scuza penibilă, formalistă a directorului: ”nu-mi permite legea să vă țin fără să vă plătesc”, este doar o scuză penibilă folosită de un individ numit exclusiv pe criterii politice pentru a scăpa de un profesionist incomod. Cu atât mai mult, cu cât directorul Grozea are ZERO experiență în managementul unei entități sportive.

Și mai cred ceva: că acest incident poate fi pentru toți cei care citesc aceste rânduri un moment la care să luăm atitudine.

De exemplu, sunt cât se poate de curios dacă domnul primar Adrian Dobre va avea vreo poziție referitoare la această situație? Dacă domnii viceprimari Ganea și Pană vor spune ceva? Dacă domnii consilieri locali vor avea ceva de adăugat?

Sau se vor ascunde după șustele domnului Grozea, că e băiat bun și performant?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. nu cred ca se va implica dl primar dobre, cum nu s-a implicat pozitiv in nimic din viata Ploiestiului si al ploiestenilor;
    4 ani perduti total ptr ploiesteni si parca nu se mai
    termina acest cosmar

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău