csm ploiesti

În conferința de presă pe care a ținut-o luni, primarul Adrian Dobre a amorsat un nou scandal al cheltuielilor aberante la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploiești. Ieri, printr-o declarație oferită reporterilor noștri, directorul Cezar Stoichiciu l-a contrazis pe primar, susținând că a acordat presei date eronate. Până când cei doi se vor pune de acord asupra datelor, vă prezentăm statistica plăților serviciilor de transport pe o lună (mai), statistică necontestată de nicio parte. 

 

În luna februarie 2016, Consiliul Local Ploiești a aprobat bugetul CSM, în raportul de specialitate al proiectului fiind precizat că 150.000 de lei vor fi direcționați strict pentru transportul sportivilor.Două luni mai târziu, în aprilie, suma aferentă acestui capitol se majorează, prin rectificare de buget, cu 167.000 de lei, suma totală ajungând la 317.000 de lei.

Scandalul salariilor la CSM. Directorul își pierde funcția

Mai bine de trei sferturi din suma totală prevăzută pentru capitolul transport a fost cheltuită în primele șase luni ale acestui an (ianuarie – 5.272,48 lei, februarie – 29.435,55 lei, martie – 52.377 lei, aprilie – 56.246,40 lei, mai – 148.086 lei, iunie – 3.806 lei).

 

În situația transmisă de CSM către Primăria Ploiești și prezentată ziariștilor de primarul Dobre în conferința de luni se arată că numai în luna mai a fost achitată suma de 148.086 lei.

În această lună au fost făcute plăți către patru societăți de transport: SC Pides Trans SRL, SC Chirtrans SRL, SC Chivăran SRL și SC Bion Tour SRL. Suma cea mai mare, de 127.837,20 lei, se arată în același raport, vizează transportul efectuat de SC Pides Trans SRL.

Suma plătită către Pides a fost suficient de mare pentru a ne determina să sunăm la dispeceratul companiei pentru a închiria un autocar. Persoana care ne-a răspuns a fost suficient de amabilă să ne comunice că firma percepe un tarif de 5 lei/kilometru plus TVA.

 

Dealtfel, discutând cu reprezentanți ai mai multor firme de transport, aveam să aflăm că tariful mediu este de 1 euro plus TVA/kilometru.

Ajungem astfel la o constatare halucinantă. Doar în luna mai, CSM Ploiești a plătit soar către firma Pides Trans echivalentul pacurgerii a peste 21.000 de kilometri! Adică echivalentul a jumătate din lungimea Ecuatorului - 40.074,99840 km? Vi se pare mult? Vi se pare puțin? Cert este că aceste cheltuieli sunt făcute din bani publici.