Primăria Blejoi a economisit zeci de mii de lei prin montarea de sisteme fotovoltaice

0
eficienta-sisteme-fotovoltaice-blejoi.jpg

eficienta-sisteme-fotovoltaice-blejoi.jpg

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a continuat evaluarea sistemelor fotovoltaice de pe teritoriul județului Prahova. Un exemplu bun este Primăria Blejoi, care în 2016 a făcut investiții pentru instalarea a patru sisteme fotovoltaice, iar la scurt timp s-a constatat și economia făcută la buget.

Cele patru sisteme fotovoltaice sunt montate la Școala Gimnazială Ploieștiori, Grădinița cu program prelungit Țânțăreni, Grădinița Ploieștiori și Piața Blejoi.

„Centralele au fost puse în funcțiune în prima jumătate a anului 2016 și au o putere instalată totală de 118 kW. Centrala fotovoltaică amplasată în Piața Blejoi are o putere instalată de 45 kW și alimentează opt magazine din incinta pieței. Până în prezent centrala a produs 26 MWh energie electrică. În localitatea Ploieștiori centralele sunt amplasate pe clădirile Școlii Gimnaziale – 40,04 kW și a Grădiniței cu program permanent – 24,96 kW. Centrala Școlii alimentează și stația de epurare aflată în proximitate. Cele două centrale au produs până în prezent 79 MWh energie electrică. Cea de-a patra centrală, cu o putere instalată de 8 kW, este amplasată pe clădirea Grădiniței din Țânțăreni și a produs până în prezent 9,73 MWh energie electrică”, a anunțat Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile.

În urma analizei realizate de Agenția pentru Eficiența Energetică și Energii Regenerabile a reieșit că. în decurs de numai un an, cele patru centrale au realizat economii de 57 365 lei, contribuind la reducerea emisiilor cu 34,3 tone CO2.

Agenția pentru Eficiența Energetică și Energii Regenerabile va sprijini Primăria Blejoi pentru obținerea Licenței pentru producere de energie electrică și a certificatelor verzi aferente energiei produse, se arată în comunicatul de presă al Agenției..

piata-blejoi.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău