Colectare-separata.jpg

În perioada următoare, Rosal Grup, operatorul de salubritate care colectează deşeurile menajere din comuna Blejoi,  va monta pe platforme special amenajate containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în aşa fel încât oamenii să folosească infrastructura şi să arunce separat plasticul, hârtia sau sticla.

 

Platformele pentru recipiente destinate colectării deşeurilor de sticlă, hârtie-carton şi plastic vor fi amplasate în zone accesibile. E important de ştiut că, în cadrul acestor locații, va fi interzisă stocarea deșeurilor biodegradabile (gunoi menajer), de aceea locuitorii trebuie să nu amestece deşeurile. La fel de important: Nu reciclăm, plătim! Aşa este precizat în legea privind regimul deşeurilor, fiecare tonă de deşeu nereciclat din cota anuală impusă urmând să ne coste scump.

În Blejoi se construiește cea mai modernă stație de epurare din Prahova

 

Ce colectăm selectiv?

În containerul pentru Sticlă (culoare verde): recipiente din sticlă provenite de la băuturi şi produse alimentare, borcane. Nu se colectează selectv: geamuri şi oglinzi, ghivece, becuri şi lămpi, veselă, pahare, parbrize. În containerul pentru Plastic (galben): recipiente din plastic pentru băuturi (PET) şi cele ale produselor lactate, recipientele produselor cosmetice şi detergenţilor, caserole de plastic şi polistiren, veselă de plastic, pungi de plastic necontaminate de resturi menajere, recipiente din plastic pentru alimente, ambalaje din plastic și folie. Ambalajele de metal, cum ar fi cutiile de conserve sau dozele de băuturi se depun tot în containerul de plastic.

Citește și Locuitorii din Blejoi își vor face cărți de identitate ”acasă”

În containerul pentru Hârtie (albastru): ambalaje de hâtie/ carton, cutii de carton pentru băuturi şi alte produse; cutii de la aparatură casnică; cutii de la pasta de dinţi; cutii de la detergenţi, etc.
sursa: Info Blejoi