canalizare blejoi

Începută în iunie, lucrarea de introducere a rețelei de canalizare în Blejoi avansează în ritm alert, fiind introdusă deja conducta principală pe o lungime de un km.

 

Autoritățile promit să reducă pe cât posibil disconfortul cetățenilor cauzat de lucrările la canalizare, având mai multe variante. Una dintre ele ar fi să se lucreze pe tronsoane scurte. “Evităm să transformăm în șantier întreaga stradă. Vom încerca să lucrăm în etape. Săpăm 150 de metri, dar lăsăm loc pentru a se putea circula cu maşina pe un singur sens 
punem conducta, astupăm şi trecem mai departe. Vom fi permanent în contact cu oamenii, îi vom anunţa din timp când vor începe lucrările pe strada lor. Sper să găsim înţelegere.”, a declarat primarul Adrian Dumitru pentru Info Blejoi. 

Potrivit sursei citate, autorităţile vor încerca să armonizeze lucrările la canalizare din Ţânţăreni cu o altă investiţie de infrastructură promisă sătenilor - reţeaua de ape pluviale. “Pentru cele două obiective, intenţionăm să intrăm cu săpăturile o singură dată pe fiecare stradă, nu cum am văzut prin alte părţi, se face canalizarea, se asfaltează şi apoi se sapă din nou pentru alte conducte” - a promis primarul.