cimitir campina

Cimitirul Lumina din Câmpina, cel mai nou, dar și cel mai scump din Prahova, amenajat cu 400.000 de euro, a fost sfințit și asta pentru că în două zile urmează să aibă loc aici prima înmormântare. În municipiul Câmpina mai există alte două cimitire, cel de pe strada Bobâlna, unde mai există un singur loc de înhumare și cel de pe strada Sergent Erou Bogdan Vasile (Muscel), declarat cimitir închis.

 

Cimitirul Lumina, situat în cartierul Slobozia, la ieșire din Câmpina spre Ploiești, are o suprafață de 25.512 mp, cu o capacitate de  4.575 parcele de înhumare.

Inițial, pentru amenajarea acestui cimitir arhitecții au gândit un proiect care ar fi costat un milion de euro, însă consilierii locali au considerat că suma este mult prea mare, așa că s-a renunțat la finisajele de lux, iar valoarea proiectului s-a înjumătățit.

 

Conform consilierilor locali, problema acută a lipsei locurilor de veci care exista până anul trecut la Câmpina a fost rezolvată pentru o perioadă de 20 de ani. 

 

Auto-moto
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident în Câmpina - două persoane rănite

Nicio zi fără accidente în Prahova. Două autoturisme au intrat în coliziune, în Câmpina. Accidentul s-a produs pe strada Griviței, la intersecția cu Bulevardul Culturii, din orașul Câmpina. În...