florin anghel

Lovitură după lovitură pentru fostul președinte al Consiliului Județean Prahova. După ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploiești în dosarul "Ciuperceasca", Florin Anghel a aflat că societatea deținută de familia sa a pierdut 70 de hectare de teren pe care îl deținea în comuna Secăria.

 

Este vorba despre "muntele" pe care Fibec Holding SA l-a cumpărat în anul 2007 de la Consiliul Local Secăria, acolo unde familia Anghel intenționa să ridice un adevărat sat de vacanță, cu hoteluri de lux și zone de relaxare.

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 21 martie, "rezoluțiunea contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr.2047/11.07.2007 la BNP Mihaela-Cristina și Mihai Pop cu sediul în Câmpina, județul Prahova", sentința nefiind una definitivă, reprezentantul Fibec Holding, un administrator judiciar, având posibilitatea să facă apel la instanța superioară.

Procesul dintre societatea familiei fostului președinte al CJ Prahova, Florin Anghel, a început în urmă cu doi ani, mai exact în data de 17 09 2014, atunci când Consiliul Local Secăria a solicitat în instanța de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova, rezilierea contractului de vânzare  - cumpărare prin care terenul, în suprafață de 70 de hectare, a intrat în posesia Fibec Holding. Solicitarea reprezentanților administrației publice locale s-a bazat pe faptul că noul proprietar nu a respectat prevederile contractuale, și a lăsat terenul neamenajat. Conform contractului, firma Fibec Holding trebuia ca, în termen de zece ani de la câştigarea licitaţiei, să ridice pe terenul de la Secăria, un sat de vacanţă care ar fi trebuit să  includă hoteluri, aproximativ 400 de vile, terenuri de sport şi centre comerciale, lucru care nu s-a întâmplat.

 

 Acest proiect ambițios ar fi trebuit să salveze zona din punct de vedere economic. Secăria ar fi trebui să primească titlul de stațiune turistică ecologică, cel puțin așa se lăuda prin 2008 primarul Iulian Popa și să se transforme într-o stațiune care să concureze cel puțin cu Sinaia. Cirza economică din anul 2010, dar și luptele politice au făcut ca proiectul să rămână doar un vis pentru localnici.

Nu este singurul teren pe care firma controlată de familia Anghel pierde procesele intentate de administrația locală din Secăria. În septembrie anul trecut, tot Tribunalul Prahova dă câștig de cauză Consiliului Local Secăria, și anulează contractul de concesiune a 30 de ha de pădure. Această sentință a fost atacată cu apel de către Fibec Holding, iar dosarul încă se judecă la Curtea de Apel Ploiești. 

secaria2