Salvamontiştii au plecat într-o misiune de recuperare a unui turist care a rămas blocat pe un traseu foarte dificil de alpinism în Bucegi, după ce şi-a rupt piciorul. Turistul este însoţit. Salvatorii se aşteaptă la o misiune de 10 ore!

 

 

Un turist care se afla duminică pe un traseu foarte dificil de alpinism din masivul Bucegi s-a accidentat și nu s-a mai putut deplasa, fiind nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru recuperarea sa.

Șeful Serviciul Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru Agerpres că bărbatul se afla cu alte două persoane pe traseul Valea Albă-Vâlcelul Spânzurat, în zona cunoscută sub denumirea de Creasta Picătura, atunci când a călcat greșit și și-ar fi rupt piciorul. Persoana în cauză nu se poate deplasa, iar celelalte două care o însoțesc nu o pot scoate întrucât zona este foarte dificilă, peretele muntos având o înclinație de aproape 90 de grade.

 

Salvamontiștii din Bușteni au plecat pe munte pentru recuperarea turistului rănit, aceștia estimând că acțiunea ar putea dura peste zece ore dat fiind gradul de dificultate al traseului care este dedicat alpiniștilor experimentați.

Zona unde s-a petrecut accidentul se află în masivul Caraiman şi este o zonă cunoscută alpiniştilor.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/misiune-de-recuperare-in-bucegi-turist-accidentat-pe-un-traseu-periculos-salvamontisti-in-alerta_272763.html#ixzz3zUClM19n