- Publicitate -

Ce spun reprezentanții Gărzii de Mediu despre aerul irespirabil din Ploiești

Data:

Distribuie articolul:

La Ploiești, mai ales pe timpul nopții, aerul devine irespirabil. Cel puțin așa au reclamat ploieștenii la finele lunii iunie. Observatorulph.ro a solicitat la acea dată un punct de vedere de la Comisariatul Județean – Garda Națională de Mediu. Surpriză, însă! În timp ce oamenii spun că nu pot lăsa geamurile deschise din cauza mirosurilor, autoritățile de mediu susțin că „nu s-au înregistrat creșteri punctuale sau depășiri ale valorilor limită”.

- Publicitate -

Ploieștenii au reclamat că, în noaptea de 25 iunie, în mai multe zone ale Ploieștiului, aerul a devenit irespirabil din cauza mirosurilor degajate în atmosferă.

La acea dată, pe site-ul calitateaer.ro nu erau afișate datele cu privire la calitatea aerului din Ploiești. Singurele informații publice vizau datele din micro-stațiile amplasate în Ploiești, informații publicate pe site-ul Primăriei Ploiești.

Observatorulph.ro a solicitat, la acea dată, un punct de vedere din partea Comisariatului Județean – Garda Națională de Mediu.

- Publicitate -

Citește și: Aer irespirabil în Ploiești. Harta poluării

„În ceea ce privește disconfortul resimțit/sesizat de către locuitorii Municipiului Ploiești, în data de 25.06.2024, vă facem cunoscut faptul că, în stațiile automate de monitorizare continuă a calității aerului, conform rezultatelor înregistrate privind măsurătorile indicatorilor monitorizați prin Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), puse la dispoziție de APM Prahova, nu s-au înregistrat creșteri punctuale sau depășiri ale valorilor limită conform Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, se arată în răspunsul Comisariatului Județean Prahova – Garda Națională de Mediu.

Reamintim faptul că ploieștenii au reclamat, inclusiv la începutul lunii iulie, un miros de gaze din atmosferă.

La fel ca la finele lunii iunie, Observatorulph.ro a solicitat la acea dată un punct de vedere din partea Comisariatului Județean Prahova – Garda Națională de Mediu, instituție de la care așteptăm în continuare un răspuns.

- Publicitate -

Citește și: Poluare la Ploiești. „Miroase puternic a gaze! Nu se poate respira”

garda de mediu Prahova

raspuns Garda de Mediu

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

9 COMENTARII

 1. Garda de mediu sustine in continuare ca nu s-au depasit valorile admisibile de noxe degajate in atmosfera. Sunt ei contra unui oras intreg, plus localitatile inconjuratoare. Adica noua doar ni se pare ca nu putem respira, ce spun aparatele lor care nu functioneaza de ani buni, e sfant.
  Cred ca politia si procuratura ar trebui sa se sesizeze din oficiu. Ceea ce se intampla in acest oras se numeste genocid.
  Garda isi ia comisionul, rafinariile duduie, cetatenii nevinovati mor.

 2. sa facem o petitie sa se desfiinteze GN Prahova. Nu exercita niciun control real al calitatii aerului, se bazeaza pe informatiile de la terti ( automonitorizare ) sau APM ( prin statii vechi si care nu inregistreaza toti parametrii critici). este o inuntilitate de institutie. Prahova s-a transformat in paradisul poluatorilor ( rafinarii, gropi de deseuri , munti de deseuri, mirosuri urate , ect) . cetetenii simt astea si Garda spuen cu seninatate „vi se pare voua”.

 3. Mirosurile nu vin de la rafinării, mirosurile vin de la așa zisa statie de tratare a gunoiului, de aceea senzorii nu înregistrează nimic…pt că pute a gunoi în fermentare.

 4. In fiecare seara dupa ora 21 se simte miros puternic de gaze in zona Ploiesti Vest . Dupa ce ca avem canicula pe cap si nu poti sa respiri si asa acum nu poti deschide nici geamurile noaptea sa te mai racoresti.

 5. Este imposibil să nu fie depășite valorile admise. Aproape în fiecare noapte începând cu luna mai aerul pe timpul nopții devine greu de inspirat, mă trezesc din somn tocmai pentru că nu pot respira.
  În fiecare noapte mă întreb de ce nu se iau măsuri împotriva rafinăriilor, probabil nu ne permitem. În această situație rafinăriile ar trebui să-și permită să plătească tratamentul pentru alergiile sau bolile respiratorii ce vor urma pentru toți cetățenii afectați.

 6. Garda, sau miliția, sau cine trandaveste și spaguieste în instituțiile ablilitate, sa iasă acum pe străzi ora 19:00, 10.07.2024, sa vadă poluare pe jos, în spuma aia alba când ploua..

 7. Rafinăriile din Romania produc și vând produse petroliere ,acize 40 % pe litru,ce vreți să moară statul cu putorile lor,niciodată nimeni din autorități nu o sa fac nimic,doar amenda de ochii fraierilor.

 8. La Garda de mediu din Ploiești este o doamnă la relații cu publicul care susține că are cancer la gât !
  Când i-am prezentat regretele mele și i-am spus că poate această suferință este și din cauza poluării masive de la Dero, Vega și Petrotel-Lukoil, a răspuns că cea ce vedem și simțim este „abur tehnologic” și „disconfort olfactiv” !
  Comisarii gărzii de mediu n-au nicio vină !
  Ei respectă legea, care le este favorabilă, pentru că pot aplica amenzi non-stop și le convine de minune : un procent de 25 % din cuantumul acestora le revine comisarilor sub formă de prime !
  Iar cetățenii primesc răspunsuri caraghioase și nerușinate !
  Trebuie desființate toate mizeriile care ne poluează sufletele și de aceea este necesar să facem proteste masive în fața Primăriei, Consiliului județean și Prefecturii !

 9. Cum își explica cei de la GN ca mirosurile toxice se simt numai noaptea și în weekend?Avem și o lege a mirosurilor, de ce nu se aplica?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Cine e de vină pentru blocarea extinderii noului CPU al Spitalului de Pediatrie Ploiești cu banii din donațiile ploieștenilor dublate de Codin Maticiuc

Cine este, de fapt, de vină pentru blocarea investițiilor la Spitalul de Pediatrie Ploiești care trebuiau făcute cu banii din concertul caritabil din 2023, dublați de Codin Maticiuc

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.
- Publicitate -