Începând cu 25 martie, ora 17.00, locuitorii orașului Mizil vor putea admira pe gardul de incintă al Școlii Gimnaziale nr 1, str. Mihai Bravu 104, benzile desenate create de copii și adolescenți din oraș.
Timp de trei săptămâni, între 15 și 30 ianuarie 2022, în cadrul a șase ateliere, cei 22 de copii de la Școala Gimnazială nr. 1 și de la Liceul Teoretic Grigore Tocilescu din Mizil au descoperit și s-au antrenat în tainele dezvoltării benzilor desenate, ale illustrării de povești.
Alexia, Ana-Maria B., Ana Maria N., Ana Maria T., Andreea, Andrei, Bianca Gabriela, Daria, Daria Ioana, Darius, Gabriel, Ioana, Ioana Natalia, Iulian, Iustin B., Iustin P., Maria Alexandra, Maria, Marius, Ruxandra și Vanesa au venit alături de noi, Asociația Volum Art, în aventura ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE #plasticzero și acestea sunt poveștile care ne invită în lumea lor plină de fantezie și a celor implicați activ în comunitatea lor.
Super eroii deja consacrați i-au inspirat să scoată la iveală propriile lor povești, aventuri ale unor eroi încă necunoscuți, care se luptă pentru o lume durabilă, o planetă fără plastic. Vă așteptăm să îi descoperiți pe Malala și creionul magic, Un răufăcător ciudat, Bob poluatu, Țestoasa și sticla. Veți fi martori la O prietenie cu surprize pentru Înfrângerea poluării.
Poveștile lor vor fi disponibile și pe www.plasticzero.ro.
Evenimentul este organizat de Asociația Volum Art, în cadrul proiectului „Endless Present | Limited Future“, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului“ (sesiunea 1).
Data evenimentului: Vineri, 25 martie, ora 17.00
Locul evenimentului: Gardul de incintă al Școlii Gimnaziale nr. 1, str. Mihai Bravu 104, Mizil
Ne puteți urmări în social media unde proiectul și fiecare atelier vor fi documentate prin povești, fotografii și video pe pagina de Facebook a proiectului și pe www.plasticzero.ro.
ENDLESS PRESENT | LIMITED FUTURE
Un proiect al Asociației Volum Art
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA
Sponsor principal: Kaufland
Parteneri: NORSENSUS MEDIAFORUM, Muzeul Municipiului București
Manager de proiect: Judit Balint
Coordonator implementare: Corina Gligor
Traineri bandă desenată: Anna Florea, Aneli Munteanu, Alin Ivan
Traineri scriere creativă: Ana Agopian, Iulia Rugină, Oana Răsuceanu
Comunități:
Alexandria – Școala cu clasele I-VIII ”Ștefan cel Mare” și Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”
Mizil – Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Teoretic ”Grigore Tocilescu”
Oltenița – Colegiul Național ”Neagoe Basarab”
Slobozia – Școala Gimnazială ”Sfântul Andrei” și Liceul Pedagogic ”Matei Basarab”
Turnu Măgurele – Colegiul Național Unirea
Urziceni – Școala Gimnazială ”Ion Heliade Rădulescu” și Colegiul Național ”Grigore Moisil”
Asociația Volum Art, înființată în 2010, în București, urmărește să promoveze arta contemporană și să aducă publicul larg mai aproape de ea, fiind interesată, în principal, de dezvoltarea proiectelor de artă în spațiul public și de educație artistică non-formală îndreptate spre publicul tânăr.
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3 3 miliarde între 1994 și 2014 și 1 55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014 2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe www eeagrants org și www eeagrants ro.
Programul RO CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura ro.