Ce spune Ioana Liliana Neagu, primarul din Valea Călugărească, despre sensul giratoriu controversat de pe DN 1B

0

După publicarea articolului Sens giratoriu controversat pe DN 1B, la Valea Călugărească. ”Mai mult ne încurcă!”, edilul comunei Valea Călugărească, Liliana Neagu, ne-a oferit un punct de vedere cu privire la situația locuitorilor afectați de lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere.

Vă reamintim că mai mulți localnici din Valea Călugărească susțin că noul sens giratoriu nu ține cont de nevoile reale ale comunității și că odată finalizată investiția trotuarele vor fi îngustate.

Astfel, Liliana Neagu a declarat pentru Observatorul Prahovean că sensul giratoriu care urmează să fie gata în a doua jumătate a lunii noiembrie reprezintă un proiect mai vechi al Primăriei din localitate, inițiat și aprobat încă din anul 2019.

Citește și: Sens giratoriu controversat pe DN 1B, la Valea Călugărească. ”Mai mult ne încurcă!”

Legat de dimensiunile giratoriului, Liliana Neagu a precizat că investiția trebuie să se supună legislației în vigoare și chiar dacă un sens giratoriu cu o circumferință mai mică ar rezolva multe din probleme, acest lucru este imposibil de realizat.

Totodată, aceasta susține că îngustarea trotuarului de la marginea sensului de mers spre Buzău, care atrage și desființarea unei zone pietonale transformată ilegal în parcare, va fi suplinită cu transformarea unui spațiu verde într-o zonă în care clienții magazinelor din zonă își pot lăsa mașinile în timp ce își fac cumpărăturile.

Liliana Neagu a mai precizat că a avut în permanență discuții cu sătenii care au domiciliile, dar și punctele de lucru în vecinătatea sensului giratoriu și că aceștia au fost informați în permanență despre stadiul lucrărilor și despre felul în care va arăta zona.

Trebuie precizat că investiția respectă normativele în vigoare și odată finalizată, zona de la marginea drumului care, din obișnuință a fost transformată într-o parcare ilegală, va dispărea pentru că la marginea DN 1B, nu poate funcționa un astfel de spațiu, conform avizelor pe care CNAIR le impune.

Problemele apărute pe celălalt sens de mers au fost remediate sau sunt în curs de rezolvare. Gardul surpat la proprietății de la marginea drumului național fiind consolidat.

Cât despre prevenirea inundațiilor, edilul a precizat că vor fi amenajate rigole de o parte și de alta a străzii care vor prelua apa pluvială.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău