Sens giratoriu controversat pe DN 1B, la Valea Călugărească. ”Mai mult ne încurcă!”

0

Un sens giratoriu mult așteptat pe DN 1B în Prahova, la Valea Călugărească, începe să ridice mai multe probleme locuitorilor cu puțin timp înainte de finalizarea lucrărilor. Mai mulți localnici acuză CNAIR că a proiectat sensul giratoriu fără să țină cont de specificul zonei, de siguranța pietonală, de gradul de aglomerare al străzilor lăturalnice și nu în ultimul rând, de mai multe afaceri din zona respectivă de care depinde soarta mai multor familii din comunitate.

UPDATE: Ce spune Ioana Liliana Neagu, primarul din Valea Călugărească, despre sensul giratoriu controversat de pe DN 1B

Inițial, oamenii s-au bucurat la vestea construirii sensului giratoriu din fața complexului comercial din centrul comunei (Carrefour-Pepco), însă ei nu au știut cum va fi configurat drumul național 1B și cum le va fi micșorat spațiul din fața porților decât în momentul în care muncitorii contractați de CNAIR au început lucrările de amenajare.

Astfel, după finalizarea lucrărilor, marginea sensului de mers spre Buzău va fi îngustată considerabil, iar virajul pe o stradă la dreapta va fi aproape imposibil de efectuat. De suferit vor avea și magazinele din zonă, la care lucrează aproximativ 40 de localnici, parcările din fața lor fiind eliminate în urma acestei investiții în infrastructura rutieră.

Și pe celălalt sens de mers noul giratoriu creează probleme la fel de mari. Gardul unei locuințe s-a surpat din cauza lucrărilor, iar trotuarul a devenit atât de îngust încât pietonii vor circula la câțiva centimetri distanță de camioanele și autoturismele care tranzitează localitatea.

Totodată, oamenii susțin că pe sensul de mers spre Ploiești, constructorul nu a luat în calcul apa care se va scurge la o ploaie torențială, fiind de așteptat ca DN-ul să fie inundat în lipsa amenajării unui șanț de colectare a apei pluviale.

Soluția, spun locuitorii, ar fi reducerea circumferinței giratoriului care în loc să ajute comunitatea mai mult îi creează probleme.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la giratoriul de pe DN 1B, din Valea Călugărească

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău