Nivelul apei de la Barajul Paltinu a scăzut foarte mult în ultima perioadă! Ce mesaj transmit autoritățile populației FOTO

0
1e88d15c-8775-42ca-983c-bdedd5bc6db2_88168.jpg

1e88d15c-8775-42ca-983c-bdedd5bc6db2_88168.jpg

Cine ajunge în această perioadă la barajele de acumulare Paltinu și Măneciu, din Prahova, va avea o surpriză. Nivelul apei este foarte scăzut. Autoritățile din domeniu ne dau însă asigurări că nu există motiv de panică, fiind resurse suficiente pentru alimentarea cu apă a populației.

O plimbare în week-end la Barajul Paltinul ne-a oferit un tablou extrem de clar privind starea secetei cu care se confruntă județul nostru. Lipsa precipitațiilor și-a spus cuvânt. Nivelul lacului de acumulare este cu mult scăzut față de cum îl văzusem în lunile anterioare.

Aceeași problemă este și la Măneciu.

Potrivit lui Gabriel Seminenco de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Prahova, lacurile sunt pe jumătate pline, însă populația va avea apă chiar dacă nu vor exista precipitații timp de câteva luni.

„Nu este motiv de alarmare. Este drept că, în prezent, livrăm apă la minimum către stațiile de tratare de unde este distribuită către populație. Sperăm să plouă pentru că problemele grave cauzate de secetă sunt în agricultură”, a concluzionat Gabriel Seminenco.

FOTO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău