Sfinxul din Bucegi va fi declarat Monument al Naturii, în urma demersurilor societății civile!

0
sfinx_99dbb.jpg

sfinx_99dbb.jpg

Decizia ca Sfinxul din Bucegi să fie declarat Monument al Naturii vine în urma demersurilor campaniei civice „Bun-Simț Turistic”, înaintate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din România.

Într-o vizită de lucru la Brașov, de vineri, 21 februarie, șeful de la Mediului, Apelor și Pădurilor din România, Costel Alexe, a declarat presei că ministerul pe care îl conduce a ținut cont de propunerea societății civile și au fost demarate demersurile necesare pentru ca Sfinxul din Bucegi, un simbol al românilor, să fie protejat de lege și să fie declarat Monument al Naturii.

„În urma discuțiilor purtate la minister cu reprezentanții campaniei civice Bun-Simț Turistic, am luat decizia și lucrăm în momentul de față la a declara Sfinxul din Bucegi – Monument al Naturii. Astfel, ceea ce este frumos în țara noastră și trebuie protejat să fie tratat ca atare și de către minister, și de către autoritățile publice locale și, mai ales, de noi toți”, a precizat Costel.

Încă din vara trecuta, reprezentanți ai societății civile au tras un semnal de alarmă cu privire la statutul Sfinxului și au făcut un apel public către toți cei care ajung în masivul Bucegi să respecte acest monument natural, fiind un obiectiv turistic emblematic pentru țara noastră care trebuie protejat.

În octombrie anul trecut, cu sprijinul Romsilva, Administrației Parcului Natural Bucegi, Salvamont și Jandarmeriei Prahova, Sfinxul a fost înconjurat cu un gard simbolic de delimitare perimetrală, pentru a-i ține departe pe amatorii selfie-urilor din creștetul monumentului.

Campania Bun-Simț Turistic este o alianță de bun-simț între societatea civila, instituțiile statului, artiști și vedete din România, care, împreună, transmit către publicul larg un apel coerent cu privire la necesitatea protecției mediului înconjurator și a unui comportament responsabil față de natură.

Sursa text și foto: facebook Bun-Simț Turistic

sfinx_7caba.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here