Donație impresionantă de carte nouă pentru biblioteca Liceului Teoretic din Filipeștii de Pădure. Peste 500 de volume, oferite de scriitoarea Ioana Nicolaie FOTO

0
85157934_488518508488581_2209505054518411264_o_b5786.jpg

85157934_488518508488581_2209505054518411264_o_b5786.jpg

Aproape 650 de elevi și 44 de cadre didactice din Filipeștii de Pădure se pot bucura, din plin, de lecturi noi! Peste 500 de volume, nou-nouțe, adresate tuturor vârstelor, dar și un atelier de joacă și imaginație pentru gimnaziu, au fost donate de către Ioana Nicolaie, prin „Fundația Melior“, pe care a fondat-o și o coordonează în prezent.

Acest câștig care nu este doar pentru prezent, ci este unul pentru generații, vine ca urmare al unui concurs de proiecte. Pentru Liceul Teoretic din Filipeștii de Pădure, aplicația a fost realizată și depusă de către Daniela Smărăndoiu, profesor documentarist și bibliotecar.

„A fost foarte greu să alegem, am primit aplicații care de care mai emoționante/convingătoare, de două zile le citim și le răscitim, de-am ajuns să le știm pe de rost. Ne impresionează nespus oamenii din spatele lor, căci toți își doresc să schimbe în bine locul în care trăiesc. Le avem în vedere pentru viitoarele biblioteci”, este mesajul publicat de membrii Fundației Melior odată cu anunțarea câștigătorului.

Joi, cărțile au ajuns la destinatar, iar elevii și profesorii i-au oferit o serie de suprize scriitoarei Ioana Nicolaie.

„Într-o lume lipsită de conținut, universul cărților a devenit ceva inedit în peisajul educațional actual.
A fost un eveniment cultural aparte care s-a dovedit a fi o întâlnire între generații care și-au manifestat dragostea de carte-elevi, profesori, personalități ale localității de-a lungul timpului.

Ioana Nicolaie, directorul general și membru fondator al «Fundației Melior» a pus accentul pe practice de lectură menite să creeze elevului oportunități specific creativității și fanteziei.

Dialogul dintre Ioana Nicolaie și reprezentanții formei de învățământ gimnaziu aparține unui tip de conversație aparte, în sensul că, schimbul de idei dintre generații evidențiază rolul major al strategiilor didactice inter-active, atât de necesare în actualitate.

Este adevărat că în cărțile pe care le păstrează cineva se vede icoana sufletului său.
În această perspectivă, donația reprezintă un factor esențial pentru dezvoltarea armonioasă a personalității elevilor.

Evenimentul organizat în cadrul unității a fost o poartă deschisă către suflet și frumos, prin intermediul cărților”, a declarat Loredana Mihăilă, profesor de Limba Română, cea care a cunoscut-o pe scriitoare la cursurile de masterat din cadrul Facultății de Litere a Universității din București.

Plăcut surprinsă de cele întâmplate la Filipeștii de Pădure, Ioana Nicolaie a împărtășit experiența cu toții prietenii virtuali, și nu numai, postând pe pagina sa de Facebook faptul că a găsit, într-o comună din Prahova, „o încăpere doldora de lumină, de viitor concentrat, de timp în care drumurile se deschid așa cum trebuie. M-am simțit aici ca un copil, iar arta e magie. Mulțumesc! Ariciul Melior se bucură că a ajuns unde trebuie!”

Foto: facebook Fundația Melior

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here