Georgeta Popescu va primi, la sfârșitul lunii, titlul de cetățean de onoare al Câmpinei și o garsonieră…cu chirie

0
971f5b75-9acd-4616-9ac3-9a36610b0ed4_86a09.jpg

971f5b75-9acd-4616-9ac3-9a36610b0ed4_86a09.jpg

Consilierii locali câmpineni au votat în cadrul ședinței extraordinare, de pe 20 februarie, o serie de proiecte pentru recompensarea campioanei olimpice la monobob, Georgeta Popescu. Printre acestea, se regăsește și acordarea unei garsoniere în blocul de necesitate, pentru care sportiva va plăti chirie. Situația se poate schimba până pe 13 aprilie când sportiva va împlini 18 ani și va intra în posesia locuinței.

Cei zece consilieri locali câmpineni, prezenți la ședința extraordinară, au votat în unanimitate cele trei proiecte de pe ordinea de zi care au vizat recompensele acordate singurei campioane olimpice la monobob a României, Georgeta Popescu.

Primul dintre ele vizează acordarea unui premiu în valoare de 10.000 lei. „Performanța obținută de sportivă este deosebită cu atât mai mult cu cât aceasta își desfășoară antrenamentele de forță în baza sportivă de la Căminul Petrol, iar cantonamentele se desfășoară în străinătate, deoarece România nu deține nici o pârtie de bob.

Pentru aprecierea rezultatelor sportive deosebite, municipalitatea a decis să răsplătească în mod corespunzător eforturile depuse, printr-o serie de măsuri, care să constituie o rampă de lansare pentru obținerea unor noi performanțe și totodată să reprezinte un exemplu de urmat pentru tinerii câmpineni“, se arată în expunerea de motive.

Totodată, tânăra va beneficia și de o garsonieră în blocul de necesitate, situat pe B-dul Nicolae Bălcescu, nr.48G. „Locuința va fi repartizată în vederea închirierii d-rei Georgeta Popescu, campioană olimpică la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Lausanne – Elveția, în proba de monobob, la data împlinirii vârstei majoratului, respectiv 13 aprilie 2020”, se precizează în proiectul inițiat pentru a fi schimbată destinația locuinței dintr-una de necesitate în locuință din fondul locativ al municipiului Câmpina.

Au existat însă o serie de voci care au contestat faptul că tinerei i se oferă o garsonieră pentru care să plătească o chirie. Însă până în aprilie, municipaitatea câmpineană speră să găsească un temei legal prin care Georgeta Popescu să fie scutită de această plată. „Deocamdată nu știm dacă suma va fi suportată de ea. Dacă va fi găsit un temei legal, până în aprilie, la împlinirea vârstei de 18 ani când va intra în posesia garsonierei, suma modică, ce reprezintă chiria, va fi suportată de Primăria Câmpina și CL Câmpina“, ne-a declarat Ioana Bumbăcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina.

În prezent, Georgeta locuiește, împreună cu mama și cei patru frați, într-un imobil compus din două camere, cu o suprafață locativă de aproximativ 16 m.p. fiecare. Un alt argument pentru acordarea garsonierei este și faptul că blocul de necesitate se află în apropierea bazei de antrenament.

Tot în cadrul ședinței extraordinare a fost aprobat și proiectul privind acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Municipiului Câmpina”, lucru care se va realiza într-un cadru festiv organizat în ședința ordinară a CL de la sfârșitul lunii februarie. Tot atunci îi va fi înmânat și premiul în bani.

Foto: 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău